• BIST 10982.41
  • Altın 2502.776
  • Dolar 32.2055
  • Euro 35.0096
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Kuraklık alarmı!

Kuraklık alarmı!
Yağışların etkili olmaması nedeniyle açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Amin Birpınar, "Ocak ayı böyle giderse elimizde sadece şubat ayı kalır" dedi.

ürkiye kurak bir yıl geçirdi. Kış mevsimi yurt genelinde şiddetli hissedilmezken, bahar aylarında da yeterli yağış olmadı. Aralık ayında umutlar artarken, beklenen yağışlar bu ayda da gerçekleşmedi. Bunun üzerine özellikle İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajlar kırmızı alarm vermeye başladı.

Hububat ekimini olumsuz etkiledi
Bu durum kuraklığa sebep olarak, buğday ve arpa gibi hububat ekimine de olumsuz yansıdı.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Amin Birpınar, tehlikenin boyutuna dair açıklamalarda bulundu.

Avrupa ekonomisinin yeni sınavı kuraklık
DÜNYA
Avrupa ekonomisinin yeni sınavı kuraklık
"Ocak ayı böyle giderse elimizde sadece şubat ayı kalır"
Küresel iklim değişikliğinin yarattığı sorunlara değinen Birpınar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Hava olayları çok garipleşti. Türkiye genelinde yağış yok. Sıcaklıklar normalin çok üstünde. Böyle devam etmesi halinde metropol şehirlerde büyük su krizi olur. İçme suyu barajları kritik seviyenin altında seyrediyor. Ocak ayı böyle giderse elimizde sadece şubat ayı kalır.

"Problem ortak, çözüm de ortak bulunmalı"
Kuraklık ve su kıtlığı gıda kıtlığını doğurur. Gıda kıtlığı başka sosyal olayları tetikler. Özellikle iklim değişikliği dolayısıyla oluşacak doğudan batıya ve güneyden kuzeye iklim göçlerini ortaya çıkartacaktır. Problem ortak, çözüm de ortak bulunmalı. BM’ye çok iş düşüyor." Kaynak:Yenişafak

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113