• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Kudüs Müslümanların ortak davasıdır

Kudüs Müslümanların ortak davasıdır
Eğitimci Yazar Mahmut Balcı Esenler İbrahim Turhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ‘Kudüs Bizim Neyimiz Olur?’ konulu program çerçevesinde öğrencilere Kudüs şehrinin Müslümanlar için nemini ve değerini anlattı.

İnsanlığın ortak bir değeri olan Kudüs’e sahip çıkmalıyız diyen eğitimci yazar Mahmut Balcı

‘KUDÜS VE FİLİSTİN DAVASI BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN ORTAK DAVASIDIR’ dedi.

Mahmut Balcı şunları söyledi:

‘Değerli Kudüs Dostları, Kudüs’e yaptığım ziyaret vesilesiyle orada yaşananları yakından gördükten sonra Filistin davasına ve Kudüs’e daha çok sahip çıkmak için bir şeyler yapmak gerektiğine karar verdim. Kudüs’e yaptığım ziyaret vesilesiyle şahit olduğum olayları çektiğim fotoğraflarla birlikte özet olarak sizlerle paylaşacağım. Programın sonunda öğrencilerimize de söz vereceğiz. Öğrencilerimizin mağdur edilen, mazlum insanlar ve özellikle Kudüs için neler yapacaklarını soracağız. Bu programa emek veren ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. İnsanlığı ilgilendiren bu tür ortak konularda fedakârlık yapmalıyız. İnsanlığın ortak bir değeri olan Kudüs’e sahip çıkmalıyız.

Çanakkale’deki şehitliği ziyaret edenler mezar taşlarına baktıklarında ve tarihi kayıtları okuyanlar görmüş olmalı ki dünyanın birçok yerindeki Müslümanlar Çanakkale’deki mücadelemize destek olmak için savaşmaya geldiler. Çanakkale’de bize sahip çıkan Kudüs’e sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Ancak işgalci kafa ve İslam kardeşliğine karşı olanlar bazı tarihi yalanları gündemde tutarak İslam kardeşliğini engellemeye çalışmakta. İşte bu tür programlarla ve özel çabalarımızla tarihteki gerçeklerin tersine yalanlarla kafaları karıştırmaya çalışanlara dur demeliyiz. Bu da ancak Filistin’e ve Kudüs’e sahip çıkmakla olur.

Birçok kişinin ortak görüşü olduğu üzere Kudüs şehri vahye dayanan bütün ilahi dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Kudüs, İslam'da özel bir yere sahiptir. Müslümanların ilk kıblesi ve peygamberimizin İsra ve Miraç mucizesi burada gerçekleşmiştir. Kudüs Bir İslam Şehridir. Kudüs Allah tarafından mübarek kılındığı bildirilen bir şehir olmasının yanında İslam'da ayrı bir yere sahiptir. Müslümanlar Kudüs'e Sahip Çıkmalıdır. Çünkü Kudüs ve Filistin davası sadece Filistinlilerin veya Arapların meselesi olmayıp bütün Müslümanların ortak davasıdır. Kudüs ve Filistin davasını yeni nesillere anlatmak gerekir. Sosyal medya araçları bizi düşünmekten uzaklaştırmakta.  Halbuki Kudüs ve Filistin müslümanların ortak davasıdır.'

Kudüs’te yüzlerce cami ve İslami eser bulunmaktadır. Kudüs’e sahip çıkmak için önce onu tanımakla başlar. Kudüs’ü tanımak ve Filistin topraklarında yaşayan Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmak için buradayız. Öğrencilerimizin katkıları ile hazırlanan ve izlediğimiz videolar hepimize şunu söylüyor: Filistin topraklarında her gün ağırlaşan bir işgal yaşanmakta. Bu işgale dur denilmelidir. Kudüs’e sahip çıkmak önce orada yaşananları bilmekle başlar. Topraklarını işgale karşı savunan ve her türlü baskıya rağmen Filistin topraklarında yaşayan Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmak için bilgilendirme toplantıları yapmalıyız. Çünkü mazlumlara çıkmak hem insani hem de İslami bir görevdir. Bu konuda duyarlı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Vicdan sahibi herkes bu tür konularda bir şeyler yapmalı. Vurdumduymazlığın zirve yaptığı günümüzde yaşanan acılara üzülmek bile bir destektir. Kudüs’e turistik bir gezi için değil ziyaret maksatlı gitmeliyiz. Sunumun sonunda kendilerine söz verdiğimiz bazı öğrencilerden ‘Ben işgalin bu kadar ağır olduğunu bilmiyordum. Çok üzüldüm’ demesi hepimize Filistin Davasını ve Kudüs Sevdasını, coğrafyamızın işgaline dair birilerinin yaptığı hesapları, çalışmaları ve neler yapmak gerektiğini daha detaylı olarak anlatma görevi vermektedir.’

Yapılan son programda Kudüs’le ilgili şiirler okuyan okul müdürü Selahattin Dal yaptığı konuşmada ‘böyle bir programın hazırlanması, bu programın üç gün boyunca tüm öğrenci ve öğretmenler tarafından izlenmesi ve Kudüs davasına karşı duyarlı olmaya vesile olduğu için emek verenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca öğrencilerimizin her sınıfın bir yetim kampanyası çerçevesinde bir hafta boyunca iyilik kumbarasına yapacakları bağışların da Kudüs’e gönderilmesine dair karar almaları da sevindirici oldu.’ dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113