• BIST 10173.42
  • Altın 2445.956
  • Dolar 32.2822
  • Euro 34.9585
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 8 °C

Kavakpınarlıların Kokudan burunları!

Kavakpınarlıların Kokudan burunları!
Pendik Kavakpınar Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi Şirintepe Cami fabrikalar mevkiinde oturan vatandaşlar kötü koku yüzünden, kabus dolu günlerd geçiriyor.

Umudumuz Başbakan

Mahalleli, kötü kokudan kurtulmak için imza toplayıp tüm makamlara başvuruda bulundular.

Özellikle bölgede faaliyet gösteren üç fabrikadan gelen kanalizasyon kokusundan daha da ağır olan kokudan bıkan mahalle sakinleri, çareyi yetkili makamlara başvurarak arıyor. Şirintepe Camii ve Kavakpınar Mahallesi Çağrı Eğitim Kültür Derneği Başkanı İrfan Çiftçi, önderliğinde fabrikalardan şikayetçi olan mahalle sakinleri, ilk iş olarak fabrikanın koku salmaması için görevli olan İstanbul İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne dilekçe verdi. Ancak bu müracaat bir çare olmadı. Şimdiye kadar hangi kuruma müracaat ettilerse çare bulamadıklarını kaydeden İrfan Çiftçi, son çare olarak başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşmayı hedeflediklerini söylüyor. Çiftçi, tüm vatandaşlara küçük el ilanıyla şikayetçi olacakları birim ve kurumların adres, telefon ve e-maillerini içeren bilgi notu dağıtıyor.

Fabrikaların Kokusu Bıktırdı

İrfan Çiftçi," Kötü koku yüzünden mahalle sakinlerimiz kabus dolu günler yaşıyor. Evlerinin pencerelerini açamıyor, balkona çıkamıyorlar. Şimdiye kadar müracaat ettiğimiz hiç bir kurum ve kuruluş bizleri ciddiye almadı. Derdimize çare olan yok. Artık bu sorunumuzu başbakanımıza iletmez durumunda kaldık. Kendisine mutlak ulaşıp son üç yıldır yaşadığımız bu rezaleti bir şekilde anlatacağız." dedi.

Fabrikaların özellikle gece saatlerinde saldıkları koku yüzünden zor durumda kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, kötü kokudan dolayı camlarını açamadıklarını belirtti. Temiz havaya hasret kaldıklarının altını çizen mahalle sakinleri, "Çok zor günler yaşıyoruz. Fabrikaların salgıladığı pis koku yüzünden kapıdan dışarıya çıkamıyoruz. Camlarımızı, pencerelerimizi açamıyoruz. Tek çaremiz Sayın Başbakanımız. Kendisine ulaşmayı ümid ediyoruz."


HABER:YAŞAR ŞİMŞEK









Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113