• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Kartal’lı Öğrenciler ABD'deki Robot Yarışmasından Ödülle Döndü

Kartal’lı Öğrenciler ABD'deki Robot Yarışmasından Ödülle Döndü
New York'taki Robot Yarışmasında Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Göktürkler Robot Takımı 2017 İnspıre Rokie(İlham Veren Takım) ödülünü alarak ülkeye döndü.

FIRST Vakfı tarafından düzenlenen ve dünyanın en prestijli robot yarışmalarından birisi olarak görülen turnuvada farklı ülkelerden gelen 48 takım içinde mücadele etti. Yarışmaya Türkiye'den Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden kurulu robot takımı, Hisar Okulları ve Atalar Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi robot takımları katıldı.

Yarışmanın açılış seremonisinde ay yıldızlı bayrak altında İstiklal Marşını söyleyen öğrenci ve öğretmenlerimiz, ülkemizi temsil etmenin büyük gururunu yaşadılar.

İlk günlerinde New York caddelerinde Türk bayraklarıyla Central Park-Empire State Binası-Apple-Microsoft’ ta şehre kendilerini tanıtan Göktürkler Robot Takımı 6-9 Nisan 2017 tarihleri arasında 4 gün süren turnuvaların ardından, ödül alan 8 takımdan biri olarak  2017 İnspıre Rokie(İlham Veren Takım) ödülünü alıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etti.

New York Başkonsolosu  Ertan YALÇIN’ın daveti üzerine Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunu ziyaret etti. Okul Müdürü Adem BEKER, değerli vakitlerini bizlere ayırdıkları için Başkonsolosumuza teşekkür ederek, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA, sponsor kurum ve firma yetkililerinin mesajlarını iletti. Öğrenci ve öğretmenlerle bilgi paylaşımında bulunan  Başkonsolos, hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Elektrik Elektronik Öğretmeni Okan Özkan öğrencilerin etkin kazanımlarla döndüğünü, hem kendilerinin hemde öğrencilerin vizyonlarını geliştiren çok büyük adımlar attıklarını belirtti.

unnamed3-006.jpg

unnamed-015.jpg

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113