• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Kar bulutları İstanbul'u kapladı!

Kar bulutları İstanbul'u kapladı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika uyarısına göre, yurdumuz bugün soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek.

İstanbul'da bu akşam kar yağışı bekleniyor. Yoğun kar yağışı alan bazı kentlerde ise okullar bugün (6 Şubat Perşembe) tatil edildi. İDO ve BUDO'nun bazı seferleri iptal edildi. İşte yurtta beklenen hava tahmini...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yaşayan vatandaşlar için son dakika uyarısında bulundu. Bugün İstanbul'da hava sıcaklığının 10 dereceden fazla düşmesi bekleniyor. Dün İstanbul'da başlayan yağmurun bugün akşam saatlerinde kara dönüşeceği öngörülüyor. Aynı zamanda AKOM ve İstanbul Valiliği de don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı. Öğrenciler şimdi okulların tatil edilip edilmeyeceğine odaklandı. Yurdu etkisi altına alan kar yağışının görüldüğü bazı şehirlerde okullar bugün de tatil edildi. İşte Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Edirne, Elazığ, Malatya, Erzurum gibi şehirlerde hava durumu.

İL İL 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU 

Son dakika - İl il haritalı hava durumu - İstanbul hava durumu

Son dakika - İl il haritalı hava durumu - İstanbul hava durumuSon dakika - İl il haritalı hava durumu - İstanbul hava durumu

Son dakika - İl il haritalı hava durumu - İstanbul hava durumuSon dakika - İl il haritalı hava durumu - İstanbul hava durumuSon dakika - İl il haritalı hava durumu - İstanbul hava durumu

Son dakika - İl il haritalı hava durumu - İstanbul hava durumu

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı son dakika verilerine göre İstanbul'da bu gece başlaması beklenen kar yağışının Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü de devam edecek Pazar günü ise etkisini yitirecek.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeni ile henüz herhangi bir tatil söz konusu değil. Fakat kar yağışının miktarına göre valiliğin alacağı bir tatil kararı olması durumunda, haberimizden detayları öğrenebilirsiniz.

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN UYARI GELDİ

İstanbul’un, 6 Şubat Perşembe gününden itibaren soğuk, kar yağışlı ve fırtınalı bir havanın etkisine girmesi bekleniyor. Yetkililer, 3 gün süreceği tahmin edilen yağışlı hava boyunca sürücü ve yayaları don ve buzlanmaya karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre; Çarşamba akşam saatlerinden itibaren İstanbul başta olmak üzere yurdun tamamına yakın bölümünde Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havalar etkili olacak. Hava sıcaklıklarının 8-12 derece birden azalarak kar değerlerine gerileyeceği hesaplanıyor.

ANKARA'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

Başkentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışı cadde ve sokakları beyaza bürüdü. Ankara'da başlayan kar yağışı nedeni ile henüz herhangi bir tatil söz konusu değil. Fakat kar yağışının miktarına göre valiliğin alacağı bir tatil kararı olması durumunda, haberimizden detayları öğrenebilirsiniz.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Çarşamba yer yer kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek yağışların Perşembe sabah saatlerinden itibaren Pazar gününe kadar aralıklarla kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İstanbul’da hava sıcaklığının 6-10 Şubat tarihleri arasında mevsim normalleri olan 3-6 derece altında seyretmesi bekleniyor.

İstanbul’da daha önce şehrin yüksek ve kırsal kesimlerine yağan kar yağışının, bu defa şehir merkezinde de kürenecek kadar kar örtüsüne neden olacağı belirtiliyor.

ANKARA İÇİN KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Ankara Valiliği, kentte bugün akşam saatlerine kadar etkili olacak kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, bugün sabah saatlerinden itibaren güneybatıdan başlayacak kuvvetli lodosun etkisini artırarak saatte 70-100 kilometre şeklinde kuvvetli ve tam fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi. 

EDİRNE'DE KAR YAĞIŞI

Edirne'de kar yağışı, Balkan sınırlarında etkili olmaya başladı. Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda kar kalınlığı, 5 santimetreyi buldu. Bölgede kurak geçen mevsimde kar yağışı, üreticiler tarafından sevinçle karşılandı.

OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER..

TUNCELİ'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

Tunceli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Ovacık ilçesinde 2 gün, süreyle, Nazımiye ilçesinde ise yarın okullar tatil edildi. 

VAN'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

Van’ın Çaldıran ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçedeki tüm okulların bugün için tatil edildiği bildirildi.

AĞRI'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

Ağrı’da yoğun kar yağışı ve fırtına nedeni ile il merkezine bağlı köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullar bugün tatil edildi.

MANİSA'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

Manisa’nın Demirci ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Demirci ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. 

BAZI İDO VE BUDO SEFERLERİ İPTAL!

İDO

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) bazı seferleri Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

İptal edilen seferler şöyle açıklandı:

“Kadıköy-Yenikapı-Bursa 09:50, Bursa-Yenikapı-Kadıköy 10:30, Bursa-Yenikapı-Kadıköy 10:30, Kadıköy-Yenikapı-Bursa 11:50”

BUDO

Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) bugün yapacağı seferlerden bazıları elverişsiz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

BUDO'nun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bugün saat 07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 09.30 Bursa (Mudanya)- İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas), 10.00 Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), 13.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Armutlu (İhlas), 14.25 Armutlu (İhlas)-Bursa (Mudanya) seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle programdan kaldırıldı.

METEOROLOJİ'DEN GÜNCEL SON DAKİKA UYARISI

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (8-10 derece) olmak üzere kuzey, iç ve batı kesimlerde azalacağı, güneydoğu kesimlerde 2 ila 4derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden orta kuvvette, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor..

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bu akşam saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Kütahya, Denizli, Muğla Antalya'nın doğu ve batı ilçeleri, Doğu Karadeniz'in Toroslar mevkiinde, yarın Isparta, Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana ile Konya'nın güney ve batı çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YURTTA BEKLENEN HAVA DURUMU (6 ŞUBAT PERŞEMBE)

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4
İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı 5
İzmir: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 11
Adana: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 17
Antalya: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların sabah saatlerinde doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 16
Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 18
Trabzon: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 24
Erzurum: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren güney kesimleri ile zamanla il geneli kar yağışlı 3
Diyarbakır: Çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 13

Kaynak:haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113