• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

İstanbul'daki İyi Liseler Hangileridir?

İstanbul'daki İyi Liseler Hangileridir?
.

İstanbul'daki İyi Liseler Hangileridir?

İstanbul liseleri oldukça çeşitlidir çünkü İstanbul Türkiye’nin en kalabalık ilidir. Bu fazla nüfus eğitim alanında yoğun bir talebi beraberinde getirmektedir. İstanbul liseleri de bu talebi karşılamak adına bölgede oldukça yoğundur. Yoğun lise sayısı ailelere seçim konusunda çok fazla seçenek sunmaktadır. Bu seçeneklerin çokluğu ailelerin elini güçlendirmekle beraber aileler için bazı kriterlerin oluşmasına da neden olmaktadır. İstanbul özel liselerine kayıt olmak isteyen aileler bu liselerin sahip olduğu fiziksel ve akademik imkanlara, başarı oranlarına dikkat ederek tercih yapmaktadırlar. Liselerin olanakları öğrencilerini kabul ettikleri taban puanlarını da etkilemektedir. İstanbul lise taban puanları her sene o seneki sınavın zorluğuna, öğrencilerin sınavda gösterdiği başarıya, okulların imkanlarına bağlı olarak belirlenmekte ve değişmektedir. İstanbul özel lise ve devlet lisesi bakımından birçok seçeneğe sahiptir.

İstanbul devlet liseleri taban puanları öğrencilerin tercihlerine bağlı olarak değişmektedir. İstanbul’un köklü devlet liseleri ve bilinen özel liseler yüksek taban puanlarla öğrenci kabul etmektedir.İstanbul liseleri içerisinde birden fazla türde lise bulunmaktadır. İstanbul’da özel lise ve devlet lisesi türünde anadolu lisesi, fen lisesi, fen ve teknoloji lisesi, meslek lisesi, imam hatip lisesi, sağlık meslek lisesi gibi liseler bulunmaktadır. Bu liseler arasında en yüksek taban puana sahip olan liseler çoğunlukla İstanbul fen liseleri olmaktadır. Köklü bir geçmişi olan ve uzun yıllardır eğitim veren anadolu liseleri de yüksek taban puanlarla öğrenci kabul etmektedir. Kadıköy Anadolu Lisesi, İstanbul Galatasaray Lisesi, Beşiktaş Anadolu Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Çapa Fen Lisesi bu okullardan bazılarıdır ve taban puanları oldukça yüksektir. Bu kurumların bir kısmı çeşitli şehirlerden de öğrenci kabul etmektedirler ve bu nedenle bünyelerinde yurt bulundurarak yatılı öğrencilere yurt imkanı sağlamak adına yatılı öğrenci kontenjanı oluşturmaktadırlar. İstanbul liseleri çoğunlukla yabancı dil eğitimine de büyük önem vermektedir. Bu okullarda sıklıkla birinci yabancı dil olarak İngilizce eğitimi, seçmeli olarak da Almanca, Fransızca ve İspanyolca dil eğitimleri verilmektedir.

İstanbul en iyi özel liseleri sıklıkla kolej bünyesinde eğitim veren, eğitim verdiği kolejin kalitesi bilinen ve uzun senelerdir bölgede eğitiminin kalitesiyle öne çıkan okullardır. Bunun yanında butik olarak hizmet veren ve kendini kanıtlamış özel liseler de bulunmaktadır. Bu kurumlar standartlarını korumak adına yüksek taban puanlarla öğrenci kabul etmektedirler. İstanbul özel lise fiyatları da öğrencilerin LGS’de gösterdikleri sınav başarısına bağlı olarak çeşitli yüzdelerde indirimler ve burslarla belirlenmektedir. Öğrenciler için üniversite sınavlarına hazırlanmaları bakımından önemli bir dönem olan lise döneminde İstanbul liseleri öğrencilerine en iyi eğitimi vermek adına eğitim süreçlerini çeşitlendirmektedirler.

İstanbul’da merkezi sınavla öğrenci kabul eden kurumların yanında yerel yerleştirmeyle öğrenci alan liseler de bulunmaktadır. Yerel yerleştirmeyle tercih yapmak isteyen öğrenciler için geçerli olan kriter OBP’dir. OBP, ortaokul döneminde sınav ve genel okul başarılarının ortalamasından oluşan ortaokul başarı puanıdır. Merkezi lise sınavı olan LGS 2022’ye katılım zorunlu değildir ve girmek istemeyen öğrenciler OBP ile öğrenci alan liseler arasından tercih yapabilmektedirler.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113