• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

İnsan Hakları Kurulu'ndan Pendik'te nezarethane denetimi

İnsan Hakları Kurulu'ndan Pendik'te nezarethane denetimi
Pendik İnsan Hakları Kurulu, 2022 yılının üçüncü denetimini Pendik Emniyet Müdürlüğü Çınardere Çocuk Büro Amirliği’ne yaptı. 

 "Özgür Birey, Güçlü Toplum, Daha Demokratik Bir TÜRKİYE" misyonuyla "Insan Hakları Eylem Planı" kapsamında; yargı bagımsızlığı, özgürlük ve güvenlik hakkı, seffaflık, hukuk devleti, mülkiyet hakkı gibi pek çok konuda reformlar yapılacağı belirtilmişti. Bu kapsamda Eylem Planının 9'uncu amacı olan "İnsan Hakları Konusunda Üst Düzey İdari ve Toplumsal Farkındalık" oluşturma amacı çerçevesinde il ve ilçelerde oluşturulan "İnsan Hakları Kurulları"nca daha aktif çalışmalar yapılmaya devam ediyor.

icin-683.jpg
        Nezarethane Denetim Komisyonunun üçüncü denetim yeri Pendik Çınardere Çocuk Büro Amirliği oldu. Denetimde kurul üyelerinden Nurettin YILMAZ (CHP Temsilcisi), Av. Döndü GÖRMÜŞ (İYİ Parti Temsilcisi), Mehmet TUKSAL (Basın Temsilcisi Son Dakika Gzt.) Ve Uz. Dr. Abdulkadir DENİZ (Pendik İlçe Sağlık Müd. Temsilcisi) yer alırken Pendik Kaymakamlığı Hukuk İsleri Şefi Üstün Şensoy heyete eşlik etti. 

icin-1-291.jpg
     Heyet, nezarethane ile birlikte ifade alma odası, avukat odası ve benzeri insan haklarının konusuna giren binadaki fiziki alanları inceledi, belirlenen standartlara uygun olup olmadığı doldurulan formlar ile kayıt altına alındı, ayrıca amir ve polis memurlarına sorular soruldu ve alınan cevaplar ile birlikte kurul üyelerinin gözlemleri ile insan hakları denetimi son bulmuş oldu. 

icin-3-092.jpg
Kurul raporlarını hazırlayıp Valiliğe bildirecek ve ilk toplantıda değerlendirecek. Bir dahaki aylarda yine zamansız ve habersiz yapılacak denetimlerde nezarethaneler ile birlikte huzurevleri ve yaşlı bakım merkezleri ve ceza infaz kurumları da Pendik İnsan Hakları Kurulu tarafından denetlenecek. HABER VE FOTOĞRAFLAR MEHMET TUKSAL:

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113