• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

İmam Hatipliler her alanda çığır açacak düşüncededir

İmam Hatipliler her alanda çığır açacak düşüncededir
Pendik İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (PİHMED) tarafından organize edilen ve 2 gün süren İmam Hatip Okulları Çalıştayı, Basın İlan Kurumu Bayramoğlu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Çalıştay’a, Pendik ilçesindeki İmam Hatip Lisesi ve Ortaokullarında görev yapan öğretmen, idareci, okul aile birliği başkanları, mezunlar ve akademisyenler katıldı.

Çalıştayda İmam Hatip Okullarının başarısı ve niteliğinin arttırılması ile ilgili konularda katılımcılar ile istişareler yapıldı. Katılımcıların sunduğu fikirler Doç.Dr.Bünyamin BEZCİ, Yard.Doç.Dr.Lütfi ILGAR, Tübitak'ta Proje Yöneticisi Erkan AYDIN, bazı okul idarecileri ve PİHMED Ar-Ge Komisyonu tarafından değerlendirildi.

03.png

Bir taneydi, şimdi onlarca okul oldu

Çalıştay Sonuç Raporu ve Kapanış programında konuşan PİHMED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Köse, katılımcılara teşekkür ederek,1976 yılında Pendik İmam Hatip Lisesinin (o günkü adı ile Kartal İmam Hatip Lisesi) kurulması ile başlayan sürecin şimdi onlarca okul ile devam ettiğini belirtti. Köse, “Pendik İmam Hatip mezunları olarak ilçemizdeki okullara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Köse, Pendik İmam Hatip Lisesi'nin on binlerce mezunu ve mensubu ile Pendik ilçemizin çehresine ekonomik, siyasi, ilmi, sportif, kültürel ve diğer alanlarda birçok değer kattığını ve yeni açılan okullarla bu uğurda çalışmaya devam edeceklerini söylediler.

Çalıştay hazırlıklarını yürüten PİHMED Eğitim Komisyonu Başkanı Asım Alan, çalıştaya yoğun bir çalışma ile hazırlandıklarını ve hazırlık çalışmalarına katılan öğretmenlere teşekkür ettiğini ifade etti. Çalıştay Sonuç Raporunu sunan Asım Alan,120 katılımcı ile icra edilen çalıştayda 4 ana konu, 35 altbaşlıkta 1108 farklı fikir ifade edildiğini, bu fikirlerin titiz bir şekilde değerlendirildiğini ve kısa süre içinde rapor haline getirileceğini belirtti.

“Öğrenci sayısı 1 milyon 200 bini geçti”

İmam Hatipler büyük bir aile olduğunu, imam hatiplerin öğrenci sayısının şuan 1 milyon 200 bini geçtiğini ifade eden Önder Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, “İmam Hatipliler büyük bir ailedir ve imam hatipli gençlerimiz bütün İslam dünyasında önemli hizmetler yapacaktır. Yeni nesil her konuda çığır açacak düşünce olup hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadan azim ve şevk ile çalışarak gençlerimizin her alanda yetkinliklerinin arttırılması gerekir. Bu çalıştayda, zaman zaman bazı konular üzerine müzakere ettiğimiz çalışmaları daha belirgin hale getirerek nasıl bir yol izleyeceğimizi göstermiş oldunuz. Eğitim tek boyutu olmadığından çalışmalarımızda iki başlığı çok önemsedik. Bunlardan birincisi, öğrencilere yani gençlere yönelik çalışmalar, bir diğeri ise okul aile birlikleri ile koordineli çalışmalar yapmaktır. Öğrencilerimizin tüm süreçlerde aktif olmaları, hem velinin, hem öğretmenin, hem idarenin, hem de STK'ların harekete geçmesini sağlamaktadır. Bu çalıştayda ortaya çıkan fikirlerin uygulamaya geçmesiyle asıl netice ortaya çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

“İmam Hatip Okulları için fedakarca çalışan kişiler var”

Siyaset Bilimci Doç.Dr.Bünyamin BEZCİ, “İmam Hatipleri dert edinenler oldukça İmam hatip neslinin devam edeceğini, İmam hatiplerin yetmişli yıllardaki asr-ı saadetlerine dönme kaygısından ziyade yeniden formatlanması gerektiğini, yeni neslin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için ne yapılması gerektiğine odaklanılmasının önemli olduğunu belirtti. Bu çerçevede yapılan Çalıştayın geleneğimizde yer alan istişarenin yeni bir usulü olarak önemli bir işlev göreceğini söyleyen Bezci, bu okullar için fedakarca çalışan kişiler olduğu müddetçe İmam Hatip davasının diri olarak kalacağını ifade etti. Önemli olanın eskiyi yeniden tekrar etmek olmadığını, yeni bir İmam Hatip konsepti oluşturulması için çalışmaktır” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113