• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

İBB ve Ankara Büyükşehir başkanlarından adaylık açıklaması

İBB ve Ankara Büyükşehir başkanlarından adaylık açıklaması
Meral Akşener'in seçimlerde milletin çağrısına kulak vermeyip cesur olmamakla suçladığı CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan 2024 yerel yerel seçimleri ile ilgili açıklamalar geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı korkaklıkla suçlarken "Keşke herkes, bizler kadar fedakâr, bizler kadar yürekli olabilseydi." demişti.

Akşener iki isme yönelik yaptığı açıklamada "2023 seçimlerine girerken, Sayın Erdoğan karşısında, açık farkla seçimi kazanacak, iki aday çıkardık. 20 senede ilk kez. Evet, 20 senede ilk kez. Milletimizin sevgisini kazanıp, Sayın Erdoğan'a karşı, belirgin şekilde üstünlük kuran, iki adayımız oldu." ifadelerini kullanmıştı.

YAVAŞ " BİR KEZ DAHA ADAYIM "DEDİ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentte yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama programında konuştu. Yavaş konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı (ABB)'na  bir kez daha aday olduğunu duyurdu. 

Mansur Yavaş'ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle;

"Nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam edeceğim. Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de, bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim.

Bizim siyasi tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok. Ankara’da 25 yıl yaşanan travmayı tekrar yaşatmaya hakkımız yok. Allah nasip ederse, sizler de bize destek olursanız, seçime girip inşallah bir 5 yıl daha sizlerle birlikte olmak istiyorum.

İMAMOĞLU: ADAYIM DEMEK HADSİZLİK OLUR
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı tamamlanan Alibeyköy-Eminönü tramvay hattının açılış törenine katıldı. İmamoğlu, gazetecilerin 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde adaylık ile ilgili sorusu üzerine, "Ben yola çıktığımı ifade edebilirim, adayım demek hadsizlik olur. Çünkü aday olmanın koşulları var. Sizi aday gösteren yapılar var partiniz var vesaire. Ben ilçe başkanlığından gelme biriyim, neyin nasıl deneceğini bilirim. Ben yola çıktığımı ifade edebilirim, onlar zaman içinde konuşulur" şeklinde cevap verdi. Kaynak:Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113