• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Hep birlikte Pendik?te sağlığın kalitesini daha da yükseltelim

Hep birlikte Pendik?te sağlığın kalitesini daha da yükseltelim
Aile Hekimleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Kenan Şahin, hem dilek ve sıkıntıları dinledi, hem de çözüm önerileri sundu.


Şahin’den aile
hekimlerine destek
1 Kasım 2010’da hizmete giren ‘Aile Hekimliği’ uygulamasının yeni olması sebebiyle, bazı sıkıntılar yaşandığını ve bunu çok iyi bildiğini belirten Şahin, hekimlere seslenerek; “Bu sisteme inanıyoruz. Aldığınız eğitimin hakkını vermek için önünüzde bir fırsat var. Hep birlikte Pendik’te, sağlığın kalitesini daha da yükseltelim.” dedi.
Pendik’teki Aile Sağlığı Merkezleri’nde görevli hekimlerle bir araya gelen Belediye Başkanı Kenan Şahin, hem dilek ve sıkıntıları dinledi, hem de çözüm önerilerini sundu.
Toplantıda söz alan aile hekimlerinden, kimi kullandıkları mevcut binaların fiziki yetersizliğini, kimi de merkezlerin güvenlik noksanlığını dile getirdi.
YER TEMİNİ KONUSUNDA İMKANLAR DAHİLİNDE DESTEKLERİMİZ
DEVAM EDECEK
Pendik’teki Aile Sağlığı Merkezleri’nde görevli hekimlerle bir araya gelen Belediye Başkanı Kenan Şahin, hem dilek ve sıkıntıları dinledi, hem de çözüm önerilerini sundu. Toplantıda söz alan aile hekimlerinden, kimi kullandıkları mevcut binaların fiziki yetersizliğini, kimi de merkezlerin güvenlik noksanlığını dile getirdi. Ancak hekimler, en büyük sıkıntının, 1 Kasım 2010’da uygulamaya konan ‘Aile Hekimliği Hizmeti’nin, vatandaşlar tarafından tam olarak anlaşılamaması olduğunu belirtiler.
Kaymakam Cafer Odabaş ve İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Ayşegül Akgün’ün de katıldığı programda konuşan Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik’teki aile sağlığı merkezlerine, imkanlar dahilinde destek vermeyi sürdüreceklerini; ancak, bunun yer temini şeklinde olabileceğini, yüksek maliyetler nedeniyle, teknolojik destek veremeyeceklerini söyledi.
ErtuğrulGazi’ye
prefabrik Aile
Sağlığı Merkezi
Kendisi de bir hekim olan Belediye Başkanı Kenan Şahin, Aile Hekimliği uygulamasındaki sıkıntıları, çok iyi bildiğini söyledi. Pendik’te, her ne kadar bina yetersizliği gibi sıkıntılar yaşansa da, çevre ilçelere nazaran çok daha iyi durumda olunduğunu ifade eden Başkan Şahin, belediye olarak kentteki aile sağlık merkezlerine gönderecekleri ekiplerle, durum tespiti yapacaklarını kaydetti.
Konuşmasında, bina yetersizliği olan bölgelerin, kendileri için öncelikli olduğunu vurgulayan Şahin, bu kapsamda Ertuğrulgazi ve Çamlık mahallelerinin kesiştiği bir bölgeye, prefabrik aile sağlığı merkezi inşa edeceklerini söyledi ve bir iki ay içinde hizmete gireceğini sözlerine ekledi.
“Kentteki sağlığın
kalitesini daha da
yükseltelim”
Toplantıda, soruları tek tek cevaplayan Başkan Kenan Şahin, her alanda olduğu gibi sağlıkta da, sıkıntıların sadece belediye ile çözülemeyeceği, bir araya gelinerek en iyi sonucun alınabileceği mesajını verdi.
Başkan Şahin; hekimlere seslenerek; “Bu sisteme inanıyoruz. Aldığınız eğitimin hakkını vermek için önünüzde bir fırsat var. Bir araya gelin ve beraber Pendik’te, sağlığın kalitesini daha da yükseltelim.” şeklinde konuştu.
Pendik’te, 32 Aile Sağlığı Merkezi’nde, toplam 103 Aile Hekimi hizmet veriyor. Hekimlerin en büyük sıkıntıları, vatandaşların, aile hekimliği uygulamasını tam olarak bilmemeleri. Acil taleplerden biri de, vatandaşın, Aile Sağlığı Merkezleri’ni daha rahat bulabilmesi için “Güllübağlar A.S.M” gibi yön levhalarının, kentin çeşitli noktaların konulması.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113