• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Günde 5 Porsiyon Sebze ve Meyve Tüketin

Günde 5 Porsiyon Sebze ve Meyve Tüketin
Meyveler ve sebzeler yeterli ve dengeli beslenmek için düzenli tüketilmesi gereken bir besin grubudur.

Erken ölüm riskini azaltabiliyor!  

Yapılan araştırmalar, önerilen miktarda sebze ve meyve tüketen kişilerin erken ölüm riski, günde sadece 2 porsiyon sebze ve meyve tüketen kişilere kıyasla daha düşük. Aynı zamanda kardiyovasküler hastalıklar, kanser ve solunum hastalıklarından ölüm riskini de azaltıyor. 

Yapılan çalışmalar, meyve ve sebze tüketiminin erken ölüm riskini azalttığını gösteriyor. Kronik hastalığı olmayan bireylerin 30 yıllık takibini içeren bir araştırmada, her gün 2 porsiyon meyve ve 3 porsiyon sebze tüketen bireylerin daha az miktarda meyve-sebze tüketenlere kıyasla daha düşük ölüm riskine sahip olduğu belirtiliyor. Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmede özellikle bulaşıcı olmayan hastalıkların azaltılması ve bunlardan korunmak için günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketimi tavsiye ediliyor. 

Sebze ve meyve tüketiminizi arttırmak için 5 öneri:

  • Sebzeleri öğünlere dahil etmek,
  • Ara öğün veya atıştırmalık olarak taze meyve veya çiğ sebze tüketmek,
  • Meyve, sebzeleri mevsiminde ve taze tüketmek,
  • Farklı renklere sahip ve farklı çeşitlerde meyve ve sebze tüketmek,
  • Öğünlerin yanında bol yeşillikli salata tüketmeyi alışkanlık haline getirmek,
  • Tatlılara sunumdan önce taze meyveler eklemek veya tatlı ihtiyacını meyvelerden karşılamak, 
  • Meyve ve sebzelerden sağlıklı ara öğün alternatifleri yaratmak (evde yapacağınız kivi, pancar, kabak, havuç cipsleri gibi).

Sabri Ülker Vakfı hakkında:

Türk gıda sektörünün duayeni Sabri Ülker anısına kurulmuş olan ve misyonunu Sabri Ülker’in hayat felsefesinden derleyen Vakıf, toplumu beslenme ve sağlık alanlarında bilimsel ve güvenilir bilgi ile aydınlatmak üzere faaliyetlerini sürdürüyor. Avrupa Beslenme Vakıfları İletişim Platformu’nun Türkiye’den tek üyesi olan Vakıf, 2009 yılından bu yana topluma sağlıklı yaşam ve beslenme konularında güvenilir bilimsel bilgiyi ulaştırmakta ve dünya genelinde referans kabul edilen kurumlar ile iş birliği içinde Türkiye’nin referans kurumu olma hedefiyle yoluna devam etmektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113