• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Giresunlular hamsi festivalinde buluştu

Giresunlular hamsi festivalinde buluştu
Giresun Dereli Tepeküknarlı Köyü Tuzla Şubesi, Sosyal, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği?nin 3. Geleneksel Hamsi Festivali, 10 Ocak Pazar günü, yoğun bir katılımla, büyük bir coşku ve neşe içinde gerçekleşti.


Tuzla’nın Orhanlı Mahallesi’deki kültür merkezinde tertiplenen program, Giresun Dereli Kaymakamı ve belediye başkanı ile Tuzla Kaymakamı ve belediye başkanı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı, Tepeküknarlı Köyü Muhtarı ve İstanbul’da ikamet eden çok sayıda Giresunluların katılımıyla, coşku ve neşe içinde yapıldı.
Yöre sanatçılarından, Ali Gedik, Tuncay Uzun, Bahar, Mustafa Kırcı, Aziz Emir ve Giresun Folklor Ekibi’nin de katılımı ile yapılan hamsi festivalinin açılış konuşması, Tuzla Şubesi Tepeküknarlı Köyü Dernek Başkanı Mustafa Aktaş, tarafından yapıldı.

BOYUMUZDAN BÜYÜK İŞLERİN ALTINDAN BAŞARIYLA KALKIYORUZ
Tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Aktaş, “Bir köy derneğiyiz ve üye sayımız 100, ancak bir çok il ve ilçe derneklerinin dahi cesaret edemediği projelere imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. Gördüğünüz gibi 3. sünü düzenlediğimiz hamsi festivalimizde, bu salon tıklım tıklım dolu, Mavi Karadeniz tv’den canlı yayın yapılıyor ve bu bizleri, hayli mutlu ediyor.” diyerek, toplanan kalabalığa katılımlarından dolayı memnuniyetini ifade etti.

İÇERİDE EĞLENCE, DIŞARIDA HAMSİ ZİYAFETİ
Program, salonun içerisinde, konuşmalar, eğlenceler, şarkılar, türküler ve ünlü sanatçıların konserleri eşliğinde tüm hızıyla devam ederken, dışarıda ise mangalda ızgara yapılan kilolarca hamsi, vatandaşlara servis edildi. Hamsinin tadını bilen Karadenizliler, hamsilerden alabilmek içinuzun kuyruklar oluşturdular.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113