• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

Geri dönüşüme müftülükten icazet

Geri dönüşüme müftülükten icazet
Pendik Belediyesi, geri dönüştürülebilir atıkların toplanması konusunda ilçe genelindeki okullarda yürüttüğü projesine ilçedeki Cami ve Kur’an kurslarını da ekliyor.

Pendik Mütfülüğünün tam destek verdiği proje kapsamında camilerde atık yağ ve pil toplama noktaları oluşturulacak.

57b40f8f9a5b8_1.jpg

2012 yılından beri Pendik’te bulunan okullarda çevre bilinci ve geri dönüşüm farkındalığı oluşturmak için seminerler veren Temizlik İşleri Müdürlüğü, geri dönüştürülebilen atıkların toplanması için toplama üniteleri oluşturdu. Ayrıca “Okullar Geleceğimize Hayat Veriyor Geri Dönüşümü Destekliyor” projesi kapsamında 3 okulda atık getirme merkezi kurdu. Okulların ardından  şimdi de camilerde atık yağ ve atık pil toplama noktaları bulunacak.

Diyanet görevlilerinden projeye tam destek

Proje hakkında bilgi vermek amacıyla Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Pendik Müftülüğünün organize ettiği toplantıya Müftü  Abdülkadir Keşvelioğlu, ilçedeki camilerde görevli imam ve müezzinler ile Kur’an kurslarında görev yapan bayan eğitimciler katıldı. Temizlik İşleri Müdürlüğü, toplantıda ilçede gerçekleştirilen atık toplama ve geri dönüşüm çalışmaları hakkında istatistiki bilgiler vererek diyanet görevlilerinin de bu konuda destek olmalarını talep etti. Eğitim sonrası diyanet görevlileri, projeyi çok dikkate aldıklarını ve gereken şekilde destekçi olacaklarını belirttiler.

Okullardan geri dönüşüme bir yılda 8 bin ton katkı

Geçtiğimiz yıl 36 okulda toplamda 8 bin ton atık toplayan müdürlük, bu yılın ilk yarısında 6 bin ton atık toplandığını belirtti. Camilerin ve kuran kurslarının da projeye destek olmasıyla geri dönüşüm konusunda rakamların daha üst seviyelere çıkması bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113