• BIST 11286.81
  • Altın 5952.888
  • Dolar 42.7232
  • Euro 50.25
  • İstanbul 2 °C
  • Ankara -5 °C

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son durum

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son durum
Gebze-Haydarpaşa arasında yapımı devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray'la entegre olan banliyö hattı çalışmalarındaki son durum havadan görüntülendi.

 Gebze-Haydarpaşa arasında yapımı devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray'la entegre olan banliyö hattı çalışmalarındaki son durum havadan görüntülendi. Kaynarca tren istasyonun gece havadan çekilen ışıl ışıl görüntüsü kartpostallık manzaralar oluşturdu. Gebze-Haydarpaşa arasında yapımı devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray'la entegre olan banliyö hattı havadan görüntülendi. Havadan görüntülenen hatta Marmaray'a entegre olacak Haydarpaşa garına yakın kısımda çalışmaların devam ettiği görüldü. Köprülerin ve viyadüklerin yapımına devam edilirken, hattaki raylar Pendik'ten Söğütlüçeşme istasyonuna kadar birleştirildi. Tren raylarında son kontroller yapılırken, işçilerin de istasyonların inşaatlarında titizlikle çalışmalarına devam ettiği görüldü. Kullanılmakta olan Kaynarca tren istasyonu da gece havadan görüntülendi. Çekilen görüntülerde ışıl ışıl beliren istasyon kartpostallık görüntüler oluşturdu.

YOL 80 DAKİKA KISALACAK

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray'la entegre olan hattın Halkalı-Sirkeci hattının Haydarpaşa-Gebze hattıyla birleştirilmesiyle Halkalı-Gebze arasındaki uzaklık 185 dakikadan 105 dakikaya inecek. 42 duraktan günde 1.5 milyon yolcu taşınacağı tahmin ediliyor. Marmaray'la birleşerek İstanbul'u boydan boya geçecek hattın açılmasıyla İstanbul trafiği ve metrobüslerdeki yoğunluğun hafiflemesi bekleniyor. Hattın çalışmaya başlamasıyla mevcut boğaz köprülerinin de yükünün azalması hedefleniyor. Halkalı-Sirkeci ve Söğütlüçeşme-Gebze arasındaki banliyö hatları, İstanbul-Ankara arası Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesine entegrasyon için kapatılmıştı. Marmaray'ın yapılması ile Ankara'dan İstanbul Pendik'e kadar gelen tren yolu, Marmaray entegrasyonu sayesinde Halkalı'ya kadar uzayacak.

(Ahmet Faruk Sarıkoç - Mustafa Biçer/İHA) Haberler.com

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Pendik'e bir "havalı" cadde daha!08 Aralık 2025 Pazartesi 16:12
  • USSAM’DAN TARİHİ KONFERANS08 Aralık 2025 Pazartesi 16:04
  • İlber Ortaylı: " Arkasında Alman istihbaratı var."08 Aralık 2025 Pazartesi 10:18
  • Pendik'te Engelliler Günü'ne Özel Maç: Ahmet Cin de Sahada!04 Aralık 2025 Perşembe 14:14
  • Yenişehir Ampute Futbol Sahası Yenilendi03 Aralık 2025 Çarşamba 14:10
  • 22 Okula Basketbol ve Voleybol Sahası03 Aralık 2025 Çarşamba 14:03
  • PENDİK'E YENİ KÜTÜPHANE03 Aralık 2025 Çarşamba 12:54
  • Tarihin En Güçlü Rolls-Royce’u Türkiye'de!03 Aralık 2025 Çarşamba 12:00
  • Şanlıurfa’da Elektrik Direkleri Hırsızların Hedefi Oldu03 Aralık 2025 Çarşamba 11:51
  • Kasım İndirimlerinde Şikayet Rekoru: 40 Bini Aştı!02 Aralık 2025 Salı 14:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113