• BIST 11286.81
  • Altın 5960.259
  • Dolar 42.7253
  • Euro 50.2021
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara -3 °C

FETÖ'cülerin Avukatları Tuzla Belediyesi'nin Kapısına Dayandı

FETÖ'cülerin Avukatları Tuzla Belediyesi'nin Kapısına Dayandı
FETÖ üyesi tutuklu sanıkların avukatları, Tuzla Belediyesi'ne karşı kazandıkları davanın vekalet ücretini haciz yoluyla tahsil etmek için belediyenin kapısına dayandı.

FETÖ üyesi olmak suçundan tutuklu bulunan sanıklar, dışarıdaki taşeronları aracılığıyla eski alışkanlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Tuzla Belediyesi'nin Süleyman Şah Üniversitesi'nde imara aykırı yapılarla ilgili mühürleme kararını yine örgüt üyesi yargı mensupları sayesinde iptal ettiren FETÖ'cüler, iddiaya göre bin liralık dava vekalet ücretini bir başka avukatla tahsil yoluna gitti. Tuzla Belediyesi'nin kapısına dayanan avukatların haciz işlemi, Tuzla Belediyesi yetkilileri tarafından engellendi.

BELEDİYE BAŞKANI DAVA AÇTI

17-25 Aralık sürecinin ardından FETÖ ile ilk mücadeleyi gerçekleştiren kurumlar arasında yer alan Tuzla Belediyesi, 25 Temmuz 2014'te Süleyman Şah Üniversitesi'nin ruhsata aykırı olarak inşa edilen ve projeye aykırı yapılan bölümlerini mühürleyerek bu alanlarda faaliyetine son verdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın talimatıyla gerçekleştirilen işlemin ardından üniversitenin avukatları, kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle idare mahkemesinde dava açtı.

HUKUK ÜSTÜNLÜĞÜNÜ YOK SAYMAYA ÇALIŞTILAR

15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüt üyesi olmak suçlamasıyla tutuklanan dönemin FETÖ'cü hakimleri, o dönemde hukukun üstünlüğünü yok sayarak Tuzla Belediyesi'nin kararını iptal etti. Tuzla Belediyesi'nin itirazı yüksek yargıda değerlendirilmesine rağmen, FETÖ'cü avukatlar bu kez de taşeronları ile hukukun üstünlüğünü bir kez daha yok saymaya çalıştı.

"SİZİN GİBİ HAİNLERE BELEDİYENİN ÇÖPÜNÜ BİLE VERMEM"

Tutuklu avukatların vekalet verdiği avukatlar, yüksek yargıda incelemesi süren dava dosyasının idare mahkemesindeki kararını gerekçe göstererek 1000 lira vekalet ücreti için Tuzla Belediyesi'nde haciz işlemi gerçekleştirmek istedi. Kurumun hukuk ve mali hizmetler yetkilileri ile görüşen ve olumsuz yanıt alan FETÖ'cü avukatlar, bu kez Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın makam odasını basarak haciz işlemini gerçekleştirmek istedi. Tuzla Belediyesi yetkilileri "Sizin gibi hainlere belediyenin çöpünü bile vermem" diyerek avukat ve yanındakileri geri gönderdi.

TUTANAK TUTULDU

Belediye Başkanının makam odasına zorla girmek isteyen avukat, Tuzla Belediyesi yetkilileri tarafından engellenince devreye bu kez polis girdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve belediye yetkilileri, 1 dolarlık darbecilerin bin liralık avukatının haciz işlemine izin vermedi ve tutanak tutuldu.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Pendik'e bir "havalı" cadde daha!08 Aralık 2025 Pazartesi 16:12
  • USSAM’DAN TARİHİ KONFERANS08 Aralık 2025 Pazartesi 16:04
  • İlber Ortaylı: " Arkasında Alman istihbaratı var."08 Aralık 2025 Pazartesi 10:18
  • Pendik'te Engelliler Günü'ne Özel Maç: Ahmet Cin de Sahada!04 Aralık 2025 Perşembe 14:14
  • Yenişehir Ampute Futbol Sahası Yenilendi03 Aralık 2025 Çarşamba 14:10
  • 22 Okula Basketbol ve Voleybol Sahası03 Aralık 2025 Çarşamba 14:03
  • PENDİK'E YENİ KÜTÜPHANE03 Aralık 2025 Çarşamba 12:54
  • Tarihin En Güçlü Rolls-Royce’u Türkiye'de!03 Aralık 2025 Çarşamba 12:00
  • Şanlıurfa’da Elektrik Direkleri Hırsızların Hedefi Oldu03 Aralık 2025 Çarşamba 11:51
  • Kasım İndirimlerinde Şikayet Rekoru: 40 Bini Aştı!02 Aralık 2025 Salı 14:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113