• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Erdoğan'dan yeni doğalgaz müjdesi!

Erdoğan'dan yeni doğalgaz müjdesi!
Türkiye Mavi Vatan'da doğalgaz keşiflerine devam ediyor. Şu ana kadar 540 milyar metreküplük doğalgaz keşfedilirken yeni keşif heyecanı 84 milyonu sardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Erzurum'da yaptığı açıklamada, 'Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız.' ifadelerine yer verdi.

Türkiye yurdun dört bir yanında doğalgaz aramalarına devam ediyor. Fatin Sondaj Gemisi 21 Ağustos 2020’de Karadeniz’de Türkiye’nin tarihindeki en büyük doğalgaz keşfini yaparken çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

YURDUN DÖRT BİR YANINDA SONDAJ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 

Yapılan sondaj çalışmaları ile önce Tuna-1 kuyusunda 405 milyar metreküplük gaz keşfedildi. Daha sonra Amasra 1 kuyusunda 135 milyar metreküplük gaz keşfedilmişti. Toplam keşif rakamı böylece 540 milyar metreküpe çıkmıştı. 

 

2023 YILINDA EVLERE SUNULACAK 

Sadece Karadeniz değil Akdeniz’de de çalışmalar sürerken tüm sondaj çalışmaları sonrası 800 milyar metreküplük doğalgaz miktarının da aşılabileceği tahmin ediliyor. 

Karadeniz'de keşfedilen gazın 2023 yılında evlere sunulması planlanırken dün Erzurum'da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni gaz müjdesini duyurmak için pazartesi gününü işaret etti. 

 

PAZARTESİ GÜNÜ YENİ MÜJDEYİ DUYURUCAĞIZ

Türkiye'nin doğalgaz keşiflerine ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sözlere yer verdi: 

Ama bizim de ülkemizin dört bir yanını sarıp sarmaladığımız doğal gaz hatlarımız var. Bugün Olur, Tekman, Çat ve Karayazı ilçelerimizi de doğal gazla buluşturuyoruz. Böylece Erzurum'un 20 ilçesinin 19'u doğal gazın rahatlığına ve ekonomikliğine kavuşuyor. Sadece Erzurum'da yaptığımız doğal gaz yatırımları değerli kardeşlerim yaklaşık 4 milyar lirayı geçiyor. Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız. Aynı şekilde Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra da milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak. Hep söylediğim gibi Türkiye'nin imkânlarını milletimizin her kesimine sunarak adım adım refahımız yükseltecek, güvenliğimizi güçlendirerek huzurlu bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz

 

TÜRKİYE DOĞALGAZIN MERKEZİ OLACAK 

Diğer yandan Rusya da Türkiye'de doğalgaz merkezi kurmayı planlıyor. Konuyla alakalı görüşmeler devam ederken geçtiğimiz gün Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak kurulması planlanan gaz merkezi ile ilgili açıklama yapmıştı. 

Novak açıklamasında, "Türkiye'de doğalgaz merkezi oluşturulması konusunda kararın 2023'te alınması bekleniyor. Türkiye'deki doğalgaz merkezi, fiyat mekanizması için gerekli araçları da sunabilir" demişti.  KAYNAK:TRHABER

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113