• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Erdoğan müjdeyi verdi!

Erdoğan müjdeyi verdi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Sırbistan İş Forumu'nda konuştu. Başkan Erdoğan "Artık kimlikle Sırbistan’dan Türkiye’ye rahatlıkla seyahat edilebilecek. Türkiye’den de Sırbistan’a kimlikle seyahat edilebilecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu yıl Sırbistan'dan ülkemizi ziyaret edecek turist sayısının rekor kırarak ilk kez 300 binin üzerine çıkmasını bekliyoruz." dedi.

Erdoğan, "Kimlikle seyahat konusunda az önce imzalanan protokol ilişkilerimizi yeni bir seviyeye çıkaracak. Sırbistan çipli kimlik seyahatin mümkün hale geldiği 6. ülke olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Değerli dostum Cumhurbaşkanı Sayın Vucic'e değerli ev sahipliği için teşekkür etmek istiyorum. Az önce kendisi ile hem ikili ardından heyetler arası formatta son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdik.

Görüşmelerimizde ilişkilerimizi kapsamlı şekilde etraflıca ele aldık. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımları değerlendirdik.

Başta Bosna Hersek'teki gelişmeler olmak bölgesel ve uluslararası konularda fikir alışverişinde bulunduk.

TİCARET HACMİ 2 MİLYAR DOLARA YAKLAŞTI

Ticaret hacmimiz rekor kırarak 2 milyar dolara yaklaştı. Sırbistan'daki yatırımlarımız son 10 yılda adeta sıçrama yaparak, 1 milyon dolardan 400 milyon dolara çıktı. Sırbistan'daki firmalarımız 1300'ü aştı.

Sırbistan'la karşılıklı turist sayılarımız büyük bir ivmeyle artıyor. Bu yıl Türkiye’yi ziyaret edecek turist sayısının rekor kırarak 300 bine çıkmasını bekliyoruz. Bu sayının Türkiye'den de 150 bin olmasını bekliyoruz.

İşbirliğimizi geliştirecek bir diğer alanda müteahhitliktir. Müteahhitlik firmalarımız önemli projelere imza atıyor. Projelerin 48'inin 2018 ve sonrasında hayata geçirildiğine dikkat çekmek istiyorum. Sırbistan'la önümüzdeki dönemde bu alandaki işbirliğimizi de artıracağımıza inanıyoruz.

KİMLİK İLE SEYAHAT DÖNEMİ BAŞLIYOR

Yeni adımlar atıyoruz. Sırbistan'a kimlikle rahatlıkla seyahat edilebilecek. Artık kimlikle iki ülke arasında seyahat edilebilecek.

Kimlikle seyahat, orman yangınlarıyla mücadele, ileri teknolojiler, medya ve iletişim alanlarda toplam 7 anlaşmayı bugün imzaladık.

HER ZAMAN KAPIMIZ AÇIK

Sırbistan'la yakaladığımız en üst seviyedeki anlayış birliği herkes için bulunmaz bir nimet teşkil ediyor. Ekonomik ve ticari işbirliğimizi daha da sağlamlaştırmak hepimizin elindedir. Sayın Vucic ile biz üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. Sırbistan'dan da ülkemizde yatırım yapacak müteşebbislere kapımız her zaman açıktır. KAYNAK:HABER7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113