• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Erdoğan, " Bir kaç gün içinde operasyona başlayacağız."

Erdoğan, " Bir kaç gün içinde operasyona başlayacağız."
Savunma Sanayii Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat'ın doğusuna operasyona birkaç gün içinde başlayacağız.

Hedefimiz asla Amerikan askerleri değil, bölgede faaliyet gösteren terör unsurlarıdır"dedi. Uluslararası ajanslar, operasyonu son dakika koduyla dünyaya duyurdu. Yeni milli helikopterimizin de tanıtımını yapan Başkan Erdoğan helikopterin ismini de burada açıkladı. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;
"Savunma sanayiide aynı teknolojide kalsaydık bugün ne Zeytindalı ne Fırat Kalkanı harekatlarını gerçekleştirebilmiş olamazdık. "Batı bize ne verirse" mantığıyla beklemiş olsaydık kusura bakmayın Batı'dan bir şey gelmez. "Kongre izin vermiyor" diyorlar. Başkalarına verir. Türkiye'ye gelince vermez. Bugün eğer terörle mücadelede bu neticeleri alabiliyorsak bunun tek nedeni lojistik desteğin bize gelmesidir. Kusura bakmayın. Batıdan bir şey gelmez. Hep kapılardan döndük. Ve kötü komşu bizi ev sahibi yaptı.
SANAYİ EKOSİSTEMİ KURMAKTA KARARLIYIZ

Son 16 yıldaki atılımlarımız sayesinde ülkemizi çok farklı ve ileri bir noktaya getirmeyi başardık. Biz geleceğe hazırlanıyoruz. Bilimi, araştırmayı, geliştirmeyi, tasarımı, tüm bu hizmet zincirlerinin birbiriyle uyumunu sağlayarak bir sanayi ekosistemi kurmakta kararlıyız. İhtiyaçlarımızın ötesinde ihracatı hedef alan her çaba bizim için önemlidir".
ALTAY TANKI SERİ ÜRETİM AŞAMASINA GELDİ

Altay tankını seri üretim aşamasına getirdik. Bu tank TSK'nın hizmetine girecektir.

Radardan uyduya siber güvenlikten nano mikro otonom çalışmaları gibi pek çok çalışmayı titizlikle sürdürüyoruz. Bunların ihracatını yapana kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz gece gündüz sürekli çalışacağız. Bu süreçte çok acil olmayan hiç bir ürünün hiçbir malzemenin yurt dışından ithal edilmemesi talimatını buradan tüm kurumlarımıza veriyorum. Bizi kimseye muhtaç etmeyin. Bu millet bunu yapar.
0 GÜN İÇİNDE TEMİZLEMELERİNİ BEKLİYORUZ

Ne zaman başımız dara düşse ciddi bir ambargo ile karşı karşıya bırakıldık. Teröristlerle işbirlikleri yapıldı. Burada bir temizlik yapılacaksa gel birlikte yapalım diyoruz. Israrla teröristlerle işbirliği yapılıyor. İşte şimdi sayın Başkan açıkladı. 30 içerisinde oraları temizleyeceklerini söylediler. Bekliyoruz.
ŞİMDİ SIRA FIRAT'IN DOĞUSUNDAKİ TERÖR ÖBEKLERİNİ DAĞITMAYA GELDİ

Türkiye'nin güvenli bölgelerden çekilmesini talep edenler, Suriye'nin neredeyse 3'te birini işgal eden teröristlerle ilgili ağzını açmamaktadır. Bizim için şimdi sıra Fırat'ın doğusundaki terör öbeklerini dağıtmaya geldi.
BU BİZİM İÇİN ARTIK MASALDIR

Artık DEAŞ diye bir tehdit yoktur. Bu bizim için masaldır. Bunun Suriye'de asıl planın bahanesi, oyalama taktiği olduğunu biliyoruz. Ancak bölgedeki DEAŞ unsurlarının kimler tarafından desteklendiğini, hazır tutulduğunu da biz çok iyi biliyoruz.

ONLARIN PAÇAVRASINI SALLIYORLAR

Terör koridoru inşa etme gayreti içindeler. Bizim stratejik ortağımız terörist değil diyor. ABD'lilere bunun sürdürülemez olduğunu defalarca söyledik. Şimdi teröristleri eğitiyorlar. Diyorlar ki yok böyle bir şey. Onların paçavrasını sallıyorlar. Sınırımızın dibinde oynanan oyuna daha fazla sessiz kalmayacağız.

FIRAT'IN DOĞUSUNA HAREKAT

"Fırat'ın doğusu ile ilgili ikazlarımızı yaparken aynı zamanda hazırlıklarımızı da tamamladık." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Suriye'de artık DEAŞ diye bir tehdit yoktur. Bu, bizim için bir masaldır. Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekatımıza birkaç gün içinde başlayacağımızı ifade ettik, ediyoruz. (Fırat'ın doğusu) ABD'nin kurduğu radar ve gözlem noktalarının hedefinin, ülkemizi teröristlerden değil, teröristleri Türkiye'den korumak olduğu aşikardır. Bölücü terör örgütünün Suriye koluna verilen silahlarla ilgili itirazlarımıza 'ağır silah vermedik' dediler. Mevcutları da 'DEAŞ tehdidinin ortadan kalkması ile toplayacakları sözüyle mukabele ettiler. Kimi uyutuyorsunuz. (Fırat'ın doğusuna operasyon) Hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır.
Her şeye rağmen Amerika'yı, doğru zeminlerde buluşabilmemiz şartıyla gelecekte de birlikte yol yürüyebileceğimiz stratejik müttefikimiz olarak görüyoruz. Ülkemizin beka meselesi olarak gördüğümüz Suriye politikasındaki derin görüş ayrılıklarımızın, gelecekteki daha büyük işbirliklerimizin önünde bir engel oluşturmasına izin vermemeliyiz. Hala etkinlik gösterdiği 150 kilometrekarelik alandan söz ediliyor. Tüm mesele buysa DEAŞ unsurlarını derhal etkisiz hale getirmeye hazırız."

Erdoğan, "Münbiç yüzde 80-85'i ile tamamen Araplara ait olduğu halde şu anda orada terör örgütleri bulunuyor ve dürüst davranmıyorlar, oradaki teröristleri oradan hala çıkarmıyorlar. O zaman biz çıkaracağız, iş başa düştü." diye konuştu.

VE O AN: İŞTE MİLLİ HELİKOPTERİMİZİN ADI

Başkan Erdoğan Milli helikopterimizin adını açıkladı: GÖKBEY

"T625 Genel Maksatlı helikopterimizin adı genel istişareler sonucu GÖKBEY olmuştur. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Kaynak:sabah

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113