• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Emekliler için takvim netleşti!

Emekliler için takvim netleşti!
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın Kasım ayı maaş tarihleri netleşirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konu hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın belirlediği kasım ayı emekli maaşı ödeme takvimi..

Çalışma hayatında yer almayan emeklilere tek sefere mahsus olmak üzere ödenecek 5.000 TL ikramiye ödemesi için takvim merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ödemeler için Kasım ayını işaret etmişti. İşte SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ve EYT'li için takvim...
   
Çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiyenin tarihi ile ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Bakan Işıkhan, ödemelerin 15 Kasım'ı geçmeyeceğini söyledi.
   
Çalışmalarda sona geldiklerini söyleyen Bakan Işıkhan, "Ödemeler Kasım'ın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor." dedi.


KİMLER İKRAMİYE ALACAK?

1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dahil, çalışması olanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak.
   
Yenişafak'a göre; Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye imkan veren bir dosya üzerinden ödeme yapılacak.

emeklinin-odeme-takvimi-sekillendi-aciklama-az-once-geldi-ssk-bagkur-emekli-sandigi-eytli-ed0194.png
KASIM AYI ÖDEME TAKVİMİ AÇIKLANDI
   
4A (SSK) Emekli Maaşı Ödeme Tarihleri: Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde, Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde, Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda, Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,
   
Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde, Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde, Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde, Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde, Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında ödeme alacaklar.
   
4B (Bağ-Kur) Emekli Maaşı Ödeme Tarihleri: Tahsis numarası son rakamı 9, 7 ve 5 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 3 ve 1 olanlar ayın 26'sında, Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alacaklar.


   
Emekli vatandaşlar, bu ödeme takvimi sayesinde maaşlarını belirlenen tarihlerde alabilecekler. Takvimde değişiklik olması durumunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından resmi duyurular yapılacaktır.
   
EMEKLİ maaşları için Ocak ayında enflasyon farkı ve refah payı ile birlikte 2 düzenleme birden yapılacak. Emekli maaşı zammı için 4 aylık rakamlar Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası belli oldu. Ocak 2024'te 6 aylık enflasyon rakamlarının kesinleşmesi sonrası SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ile beraber tüm emekli maaşları için düzenleme yapılacak. Emekli zammı düzenlemesi yaklaşık 15,5 milyon vatandaşı ilgilendiriyor. Başkan Erdoğan, emekliler için bütçe sınırlarının sonuna kadar zorlanması talimatını verdi. Emekli taban aylığının Ocak zammı ile artmasıyla beraber Hazine desteği de yükselmiş olacak. Kaynak:yeniakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113