• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C

EĞİTİM YÖNETİCİLERİ BULUŞMASI

Abdullah Yadigar



      Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube, 4.Genişletilmiş Eğitim Yöneticileri Buluşmasını, 11 Ocak 2011 günü İstanbul/Pendik de bulunan VİA/Hotel de yaptı. Eğitim-Bir Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun da katıldığı toplantıya, 4 No’lu Şube bölgesinde bulunan 423 yönetici katıldı. Belediye Başkan Vekili, Rektör, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, Siyasi partilerin temsilcileri, Memur-Sen İstanbul İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanları, Yerel Gazetelerin İmtiyaz Sahipleri olmak üzere çeşitli davetliler yer aldı.

      Yöneticiler Buluşmasında; aynı zamanda eğitimci olan THM Sanatçısı Şentürk Dündar, çeşitli yörelerden türküler seslendirdi. Yemek faslının akabinde; sendikacılığın ve Memur Sendikalarının, buna paralel olarak ta Memur Sen ve Eğitim-Bir Sen’in 1992 yılında Mehmet Akif İnan'ın temelini attığı sendikal yapının tarihi süreci-gelişimi hakkında bir sunu izletildi.

      Açılış konuşmasını yapmak üzere Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Ali Yalçın kürsüye geldi. Yalçın, katılımcıları  selamladıktan sonra konuşmasına şöyle devam etti. "Bugün 4 No’lu Şube olarak altı İlçe (Pendik, Kartal, Maltepe, Tuzla, Sultanbeyli ve Adalar) ekseni alanında 12 Şube Müdürü, 94 Müdür, 274 Müdür Yardımcısı, 35 Müdür Baş Yardımcısı ve 8 Şef üyemizle; 4. Eğitim Yöneticileri Buluşmasını gerçekleştiriyoruz.

      Kahraman Maraş ta 7 güzel insandan biri de Kurucu Genel Başkanımız, merhum M. Akif İnan. Bu insanlar dev gibi insanlar. Yatak yüzü görmemiş, kol-kola girmiş, yan-yana durmuşlar. Muhammed İkbal ’’ Harekette birlik olmazsa, fikirde birlik faydasızdır.’’ Diyor. Ey Güzel İnsan! Selâm olsun sana.

      Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde 
      Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.


      Sana rüyanda görünüp dert yanmıştı. Ey 7 Güzel İnsandan biri, meydanları on binlerle doldurup Mescid-i Aksaya selam yollayan senin sendikandı.

 Kim demiş her şeyin bitişi ölüm 
 Destanlar yayılır mezarımızdan.


      Diyordun. Binler, on binler oldu. On binler, Yüz binler oldu. Eğitim iş  kolunda gün sayıyoruz. 423 Yöneticimizin bir araya geldiği bu toplantıyı, keşke rahmetli Genel Başkanımız görseydi,

‘’ Sizler, Ahlak ve karakter kazandıran eylemlere yönelin.’’ Diyecekti. Yalçın, konuşmasını idareci arkadaşlarına bazı tavsiyelerde bulunarak sürdürdü. Her zaman önden yürüyün, arkadan yürümeyin. Başkalarının izine basanlar, yürümeyi öğrenemezler. Başkaları sizin yanınıza şerrinizden dolayı değil, sevginizden dolayı yaklaşmalıdır. Sizler tarafsınız ama âdil olmak zorundasınız. Biz sendikacılığı, iyiliklerin iz düşümü olarak görüyoruz. Bizler, derin devletin-çukur devletin değil, âdil devletin tarafıyız. 27 Nisanda, ‘’Ordu göreve’’ diyenlerin değil. ‘’Biz muhabbet erleriyiz. Husumete vaktimiz yok ‘’ Diyenlerin tarafıyız. ‘’Kalbim sizinle’’ Deyip, kalıbı başkalarıyla olanlara; ‘’Waldo! Sen neden burada değilsin?’’ Deme sorumluluğu sizlere de düşmektedir. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

      Memur Sen İstanbul İl Başkanı Ahmet Yurtman, kısa bir selamlama konuşması yaptı. Yurtman konuşmasına; Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı, Yönetim Kurulu Üyelerine ve katılımcılara teşekkür ederek başladı. Bu Salonların tutulması, hazırlanması bir emek işidir. O açıdan sizin katılımlarınızı önemsiyorum. Rahmetli Genel Başkanımızı bende yâd ediyorum.

      “Umut bir tohumsa kefen zarında
      Gün olur fışkırır bir orman olur


      ‘’Arka sokaklardan ana caddelere çıkın.’’
Diyordu. Yöneticilere, yönetimlere sahip olun, diyordu. Ufkumuzu açan konuşmalar yapıyordu. Bugün 423 kişi ile İstanbul 4 No’lu Şube bu toplantıyı gerçekleştiriyor. Bu, bizim için gurur kaynağıdır. Diğer üç sendikayı geride bırakarak İstanbul da Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak yetkiyi almıştır. İstanbul da Memur Sen 40 bin sayısına ulaşmıştır. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

      Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atilla İpek’te bir selamlama konuşması yaptı. İpek öncelikle Belediye Başkanımız Dr. Salih Kenan Şahin’in selamını iletiyorum. Kendisi bir toplantıya katılmak üzere Ankara da bulunmaktadır. Ben belediyeciyim ama öğretmen kökenliyim. Biz belediye olarak Pendik’te eğitime gereken desteği veriyoruz. Kültürel çalışmalara ağırlık veriyoruz. İmkânlarımız nispetinde eğitim hizmetlerine ağırlık veriyoruz. Eğitim-Bir Sen’in çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını temenni eder, hepinize hayırlı akşamlar dilerim.

      Konuşmasını  yapmak üzere Eğitim-Bir Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu kürsüye geldi. Sendikalar ne iş yapar? Sorusuna mutlaka cevap vermeliyiz, diyen Gündoğdu; Çerçevesini devletin çizdiği sendikacılığa da, çerçevesi devlete karşı çizilen sendikacılığa da karşıyız. Sendikaların tarafsız olması önemlidir. Biz, ancak temel hak ve özgürlükler, emek söz konusu olunca tarafız. Merkeze insanı oturtuyoruz. Siyasette anlayışımız, hizmet bağıdır. Hak ve özgürlükler konusunda bize destek olanlar en yakın. Hak ve özgürlükler konusunda köstek olanlar en uzaktır. 2010 yılına kadar yapılanları anlatacak değilim. Son bir yıllık çalışmamıza bir göz atmak yeterlidir. 8 Yıl sadece masaya oturmayı marifet sayanlar; hizmet kolunda bir’e inince masayı terk etmek durumunda kaldılar. Âyînesi iştir kişinin, lâfa bakılmaz. Diyen Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü;

      Eğitim-Bir Sen’in ne Genel Başkanını, ne İl başkanını, ne de İlçe Temsilcisini hiçbir siyasi parti alamaz ve atayamaz. Bu durum ise, bizim kadirşinaslığımıza engel olamaz. Bu Millet, Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal’a da, eskimez Başbakan N. Erbakan’a da, vefasını saygısını gösterir. ‘’Namlusunu millete döndüren askere selam duramam.’’ diyen Muhsin Başkana da, cenazesinde on binlerle katılarak vefasını gösterir. Darbelere karşı koyan başkalarına da alkış tutar. 27 Nisan muhtırasına karşı dik duranlara da, alkış tutar. İçte ve dışarıda milletimizin haysiyetini koruyanları alkışlar. Ama bugün alkışlanması gerekenler arasında ‘’Referandumda %58’lik (EVET)’in lokomotifi olmuş Memur Sen var. Bunun mimarı sizlersiniz.

      Bugün  İstanbul da 6 Şubemizin de sorumluluk alanlarında, eğitim iş kolunda Sendikamız yetkilidir. Önümüzde hedef olarak üniversiteler durmaktadır. Önceden, Nasrettin Hocanın deyişiyle ‘’Taşlar bağlı, köpekler salıverilmiş idi.’’ Referandumla biz, ‘’evet’’ diyerek bütün taşları salıverdik. Diyen Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı. Eğitim-Bir Sen sadece eğitim alanında değil, her alanda tüm sorunlarla ilgilenir. ‘’Devletin vatandaşını tanımlayan değil vatandaşını tanıyan devlet olmasını sağlayan bir Anayasa’’ anlayışı  ile Haziran seçimlerinin bu duygularla yapılması temennisiyle. Hepinize teşekkür ederim.

      Eğitim-Bir Sen İstanbul  4 No’lu Şubenin  4.Genişletilmiş  Eğitim Yöneticileri Buluşması, tek kelime ile mükemmeldi. Katılımcılar, memnuniyetlerini ve teşekkürlerini ifade ederek ayrıldılar.

Bu yazı toplam 1892 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113