• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Eğitim-Bir Senlilerin Kongre Heyecanı

Abdullah Yadigar



      Eğitimciler Birliği Sendikası, Türkiye genelinde olağan kongre sürecini başlattı.  Tüm şube ve temsilciliklerde Kongre heyecanı başladı. Üç yılda bir yenilenen kongre sürecinde sırasıyla; okul temsilcileri, ilçe temsilcileri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, delege seçimleri, ardından Şube Yönetim kurulları seçimi yapılıyor. En son olarak da genel merkez yönetim kurulu seçimi yapılıyor.

      Eğitim-Bir-Sen 4 No.lu Şubeye bağlı altı ilçede de seçim süreci başladı. 22-25 Eylül tarihlerinde okul temsilcileri seçildi. Delege adayları  müracaatlarını yaptılar. 29 Eylül – 05 Ekim 2010 tarihlerinde de ilçe temsilciliği ve yönetim kurulları seçimi yapıldı. 27 Kasım 2010 günü de 4 No.lu Şube Yönetim Kurulu Üyeleri seçimi yapılacak.

      Eğitim-Bir Sen 4 No.lu Şubeye bağlı ilçelerdeki temsilciliklerde yapılan seçimleri yakından izledim. Büyük bir centilmenlik örneklerine şahit oldum. Şubeye bağlı altı ilçe temsilciliklerinden dört tanesinin ilçe temsilcisi ve altı ilçenin de yönetim kurullarının çoğunluğu yenilendi. Eski ve yeni seçilen temsilci ve yönetim kurulu üyeleri karşılıklı bir vefa ve bağlılık örneği sergilediler.

      Eğitim-Bir Sen Pendik temsilciliği seçimlerinin yapıldığı Pendik İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonundayız. Eğitim-Bir Sen Pendik temsilcisi Hasan Yılmaz kısa bir konuşma yaptı. Yılmaz; ‘’Eğitim-Bir Sen Pendik temsilciliğini 600 civarında mevcut üyesiyle devraldım. Bugün Allah’a şükür, 950 civarında üyeye çıkararak Pendik’te yetkili sendika olmanın gururunu yaşadım. Bu bayrağı gönül huzuru içinde değerli kardeşim Cemal Kapan bey’e (sizlerinde güven ve takdiri ile) devretmek istiyorum. Bu güne kadar olduğu gibi, gelecekte de bir nefer gibi sendikama hizmete devam edeceğim. Yeni seçilecek arkadaşlarıma başarılar dilerim.’’

      Cemal Kapan ise; ‘’ Eğitim-Bir Sen’in geçmişte çeşitli kademelerinde görev yaptım. Kısa süreli de olsa Şube Başkanlığı yaptım. Sendikamı ve vazifelerimi biliyorum. Bugün göreve davet edildim. Görev alınmaz verilir, prensibinden hareketle, sizlerin de takdir ve güvenini alırsam, Hasan Başkanın bıraktığı yerden bu emaneti alıp devam ettireceğim. Kendileri ile istişarelerim devam edecektir.’’ Dedi. Ardından protokol adına Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Turunç bir selamlama konuşması yaptı. Hazirun’u selamladıktan sonra yeni seçilecek arkadaşlara başarılar diledi.

      Şube Başkanı Ali Yalçın Bey’i dinliyoruz; ‘’Sendikamız Pendik’te büyük bir atak yapmıştır. Üye kaydında Türkiye genelinde Pendik temsilciliğimiz ilk sıralara oturmuştur. Pendik ilçesinde, Şube bazında ve İstanbul genelinde Sendikamız yetkili sendika olmuştur. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Biz sendikacılığı korsan gemilerin limanı olmaktan kurtardık. Kavga zemininden çıkarıp, hizmette rekabet sendikacılığı zeminine çektik. Sorun sendikacılığı yerine, çözüm sendikacılığı anlayışını getirdik. Düşman devlet veya kutsal devlet anlayışıyla sendikacılık yapmıyoruz. Merkeze insanı oturtuyor, (insanı yaşat ki, devlet yaşasın) anlayışını hâkim kılmaya çalışıyoruz.’’ Dedi.

  Diğer ilçe temsilciliklerine bakıyoruz. Tuzlada Mustafa Toprakçı; ‘’İlçe temsilciliği görevini 90’lı rakamlarda üyesi olan bir ilçe olarak aldım. Bu gün 250 rakamlarına getirdim. Bu görevimi gönül huzuru içinde yeni seçilecek arkadaşlarıma devredeceğim. Bundan sonrada bir nefer gibi çalışacağım.’’ Diyor.

      Maltepe’ye bakıyoruz; Cafer Koçyiğit duygusal bir konuşma yapıyor. ‘’Benden önceki Talat Yavuz arkadaşımın hizmet ve desteklerini her zaman yad ediyorum. Bu gün için Maltepe’de küçümsenmeyecek bir noktaya geldik. Maltepe ilçesindeki tüm olumsuz şartlara rağmen üye sayımızı 300 rakamına yaklaştırdık. Bu gün sendikamı daha çok seviyorum. Sendika demek binlerce Yasinler, Fatihalar demek olduğunu yakinen gördüm. Annemin vefatı sebebiyle acılarımı paylaşan tüm sendikalı arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim. Görevimi yeni arkadaşlarıma gönül huzuru içinde bırakıyorum. Bundan sonra da sendikama daha bağlı, daha da istekli çalışacağım.’’

      Kartalda Cevdet yavuz görevini (zirvede iken) Harun Tüysüz Bey’e devrediyor. Yönetim Kurulu Üyesi olarak hizmete devam edeceğini beyan ediyor. Diğer taraftan Sultanbeyli’de Murat Şit ve Adalarda Erol Köseoğlu; ilçelerinde tartışmasız yetkili sendika olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu başarılarımızı daha ileri merhalelere taşımak için görevimize devam ediyoruz, diyorlar.

      Kamuoyunun alışık olduğu, diğer sendika ve sivil toplum örgütlerinin seçimlerinde görülen sandalye ve masaların savrulduğu, insanların yumruklaştığı  sahneleri Eğitim-Bir Sen’lilerin seçimlerinde göremiyoruz. Tam bir kardeşlik ve dayanışma havası hâkim. Yeni seçilen ilçe temsilcilerine ve yönetim kurulu üyelerine başarılar dilerim.

Bu yazı toplam 1953 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113