• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

EĞİTİM-BİR-SEN?LİLERİN ARMUTLU ÇIKARMASI

Abdullah Yadigar

          Toplumumuz, Sendika denilince;  Taksim, Kadıköy ve Tandoğan Meydanlarında kaldırım taşlarını söken, Esnafın cam ve kepenklerini kıran. Polisi taşlayan. Sağa –sola  Molotof kokteyli atan bir görüntüyü hatırlıyor. Hak arıyorum diye; vatandaşları Bayram Arefesinde Tren Garlarında mağdur edip çile çektiren. Öğrencileri sınıflarında öğretmensiz bırakan…Hasılı Vel-kelam tüm insanlarımızı mağdur eden bir sendikacılığı hatırlıyor.   Eğitim-Bir-Sen  kurulduğu günden itibaren Farklı Bakış(FB) açısı getirmiş. Eğitim camiası içinde farklılığını kabul ettirerek istikrarlı büyüme sürecini devam ettirmiştir.  

Eğitim-Bir-Sen  4-No’lu  Şube hizmet sendikacılığı anlayışıyla sadece bölgemizde değil, tüm ülke genelinde adını duyurmuştur. Bunlardan bir-kaç tanesini hatırlatmadan geçemiyeceğim. Yakın Tarihe kadar, Müdür veya Müdür Yardımcısı olmak Amirlerinin iki dudağı  arasında idi. Şimdi ise Sınav sistemi getirildi. Eğitim-Bir-Sen 4 No’lu Şube 2009 yılı Eylül ayında ‘’ Serdivan Çalıştayı ‘’  adı altında  bir grup üyesi öğretmeni  10 günlük Formatör Öğretmen çalışması yaptırdı. Bu çalışmayı ‘’Eğitim Yöneticiliği Sınavlarına Hazırlık Kitabı’’adı altında bastırdı. İdarecilik sınavlarına girecek üyelerine kurs açtı ve bu kitabı dağıttı.  Kitap 24000 adet basılıp 81 ildeki sendika şubelerine gönderildi. Hatta rakip sendika duayenlerinin bu kitabın fotokopisini çekerek  sınava girecek üyelerine dağıttığı bilinmektedir. Ardından ‘’Şeflik Sınavlarına Hazırlık Kitabı’’, yine ‘’Görevde Yükselme Sınavları Hazırlık Kursları Kitabı’’ bastırıp ilgili üyelerinin hizmetine sunuldu. Bu verimli çalışmalar semeresini verdi. Sınavlara katılan üyelerinin büyük çoğunluğu geçerli puanı aldı.                                                             

Sınavı kazanıp görev  yerleri belirlenen üyelerine  5 Nisan  günü, Pendik  Gülistan Sofrasında; Araştırmacı Yazar Mustafa Özel tarafından ‘’Yöneticilikte Vizyoner Bakış Nasıl Olur?’’ Konulu bir konferans verdirildi. Özel ; yeni atanan idarecilere hayata farklı ve sıtratejik bakabilmeyi, sıradan olmamayı önemsemelerini tavsiye etti.                                                                               

Şube Başkanı Ali Yalçında aynı salonda ; ‘’Üstlerinize itaatiniz intiharınız olmasın! Akçeli işler idarecilerin en önemli mayınıdır.’’ Dedi.        

17-18 Nisan günleri ,  Armutlu Tatil Köyünde ‘’Eğitim Yöneticileri Mesleki Gelişim ve  Motivasyon Programı’’  düzenlendi. Organize; Eğitim-Bir-Sen 4 No’lu Şube, EBSAD,İlim Yayma Cemiyeti İstanbul Şubesi  işbirliği ile gerçekleşti. Programın Katılımcıları ve Konuları; *Prof. Dr. Aytaç AÇIKALIN-‘’Okul Yöneticiliği ve Okulda Ahlak Yönetimi’’ *Prof. Dr. Osman ÖZSOY- ‘’İtibar  Yönetimi’’  *Uzm. İbrahim Zeyd GERÇİK ‘’Yönetim İlişkilerinde Güven ve Sevgi’’  *Prof. Selehaddin  TURAN- ‘’Eğitim Liderliği’’ konusu.    Değerlendirme konuşmaları ve kapanış. Program böyle. Yaklaşık  150 idarecinin katıldığı program da yemek ve kaplıca hizmetleride sunuldu. Katılımcılara soruyoruz.Armutlu  çıkarması  Nasıldı? Cevapları tek kelime; ‘’MÜKEMMELDİ’’

Yeni Yöneticilere hayırlı olsun der, başarılar dilerim.

                                                                                                     ..                                                                                

Bu yazı toplam 2058 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113