• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

Eğitim-Bir Sen 4. İstişare Toplantısı

Abdullah Yadigar

   Eğitim-Bir Sen Genel Merkezi 81 İl’de bulunan tüm Şube Yönetim Kurulları ile Denetleme ve Disiplin Kurulu Başkanlarıyla tanışma ve 4. İstişare Toplantısını yaptı. Ankara-Kızılcahamam/Asya Termal Otel de (18-19 Aralık 2010) yapılan toplantıya katılım yüksekti.

      Toplantının birinci günü, Saat 10.00 da Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdunun açılış konuşması ile başladı. Gündoğdu konuşmasına yetki sürecinde gayret gösteren, katkı sağlayan şubelere teşekkür ederek başladı.

      Sendikal hareketin tarihçesine vurgu yapıp, Kurucu Genel Başkan Mehmet Akif İnan Bey’i rahmetle andıktan sonra sözlerine şöyle devam etti. Bizim Sendikal hareketimiz, bu ülkeye borcunu ödeme hareketidir. ‘’Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’’ deyip, yola devam ediyoruz. Biz tarafız, emekten yana. Biz tarafız, özgürlükten yana. Biz tarafız, mazlumdan yana. Biz tarafız, değerlerimizden yana. Biz değerlerimizi yayma ve yaşatmak için bedel öderiz. Taraf olanlara selam olsun.

      Bizim sendikacılığımız; çerçevesi devlet tarafından çizilen sendikacılığa da, çerçevesini devlete karşı çizilen sendikacılığa da karşıyız. Merkeze insanı oturtuyoruz. Siyasette anlayışımız, hizmet bağıdır. Hak ve özgürlükler konusunda bize destek olanlar en yakın. Hak ve özgürlükler konusunda köstek olanlar en uzaktır. Sağımıza baktığımızda krizlerden medet umar durumda olanlar, sokak eylemlerinden birazcık sıyrılarak kendilerine iyilik yapmışlardır. Solumuza baktığımızda, değişen bir şey yok. Dedi. Gündoğdu, Son toplu görüşmelere de değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

      “Toplu görüşme sonucunda yüzde 4+4 zam, çalışmayan eş için yapılan aile yardımında yüzde 8’lik artışa ilave yıllık bazda 40 TL artış sağladık. Asıl önemlisi, sözleşmeli personelin de bu yardımdan yararlanacak olması.
Onların aylıklarında 1 Ocak 2011’den itibaren 110 TL’lik ilave bir artış olacak, 1 Temmuz 2011’de ise bu artış yaklaşık 140 TL’ye ulaşacak. 2008 yılında üzerinde mutabakata varılan, 2009 ve 2010 yıllarında herhangi bir artış yapılmayan ek ödemelerde; 2011 Ocak’tan geçerli olmak üzere 80 TL artış yaptırdık. Toplu görüşme ikramiyesinin yeniden hayata geçirilmesini ve böylece 3 ayda bir sendika üyesi kamu görevlilerine 45 TL ikramiye ödenmesini sağladık. Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının (hizmetli, memur, teknisyen vb.) görev tanımlarının yapılmasını, bu personelin atama ve yer değiştirme işlemlerinin düzenlenmesi konusunda bir çalışma yapılmasını da karara bağladık.”  Diyen Gündoğdu; Son bir buçuk yıllık sosyal içerikli sendikal faaliyetlerini özetleyerek konuşmasını tamamladı.

      Öğle yemek arasından sonra (Sekreterya Salonlarında) Şube sekreteryaları  çalışmalarına geçildi. Genel Merkez Sekreterleri tarafından kendi alanları ile ilgili Şube Sekreterlerine bilgiler sunuldu.

      Toplantıda, ayrıca bir ‘şiir dinletisi’ programı ve konferans da düzenlendi. Şaban Abak, İrfan Coşkun, Arif Büyük, Bekir Şirin, Fuat Arpa ve Yunus Özdemir, katılımcılara şiir ziyafeti sunarken; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Turan, “21. Yüzyılda Eğitim ve Liderlik” konulu bir konferans verdi.

      Prof. Dr. Selahattin Turan; ‘’Türkiye’nin geleceği sınıfların içindedir. Sınıfta öğretmen ne yapıyor? Ne veriyor? Topluma sorun; çocuğunuz ne istiyor? Neye değer veriyor? Bunları netleştirmemiz lazım. Bugünün sorunları geçmişin çözümlerinden kaynaklanır. Diyen Turan, Eğitim buzdağımız eriyor. Üniversitelerimizde fiziki sorun yok. Sorun eğitimin içeriği ile ilgili. İyi öğretmen sorunu üzerinde durulmalıdır. Amaçlarda sorun yok. Oraya gidecek yollarda sorun var.’’ Diyerek sözlerini tamamladı.

      Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdunun değerlendirme konuşması  ile toplantı sona erdi.

      Yapılan istişare toplantısının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Bu yazı toplam 1830 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113