• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

EĞİTİM BİR SEN 3 NOLU ŞUBE ÖRNEK SENDİKACILIK YAPIYOR

EĞİTİM BİR SEN 3 NOLU ŞUBE ÖRNEK SENDİKACILIK YAPIYOR
Eğitim- Bir-Sen 3 No?lu Şube Yönetimi durmak bilmiyor, cumartesi Pazar demeden çalışıyor. Şube Yönetimi hafta sonunda ilk olarak Beykoz İlçe Temsilciliği ile ardından Şubeye bağlı ilçelerdeki Okul temsilcileriyle bir araya geldi.





      Eğitim-Bir-Sen 3 Nolu Şube yönetimi Beykoz temsilciliği ve ilçedeki okul idarecileriyle Beykoz Korusu’nda bir araya geldi.

      Eğitim-Bir-Sen 3 Nolu Şube yönetiminin tam kadro katıldığı toplantıya, Beykoz İlçe Başkanı Kazım Bozbay ve ilçe yönetimi ev sahipliği yaptı. İlçedeki okulların idarecilerinin büyük bir kısmının katıldığı toplantı sıcak ve samimi bir havada geçti. İlçe başkanı Kazım Bozbay’ın hoş geldiniz konuşmasının ardından söz alan Şube Başkanı Erol Ermiş, sendikamızın yetkili olması için çalışmalara bütün hızıyla devam ettiklerini belirterek, okul idarecilerinin çalışmalarının bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi. Mart-Nisan aylarının üye yazımı için önemli aylar olduğunu ve kesintilerin Mal Müdürlüklerinde işlenmesi konusunda dikkatli olunması gerektiğini, rakip sendikaların şu ana kadar sahada olmadıklarını, bundan sonra ise özellikle istifalar ve yeni üyelikler konusunda yanlış işlerin peşine düşeceklerini belirten Şube Başkanı Ermiş, tüm idareci ve temsilci arkadaşların omuzlarındaki yükün daha da ağırlaşacağını söyleyerek, Genel merkez çalışmaları ve çalışanların Torba Yasa ile kazanımları konusunda bilgi verdi.

     Toplantıya katılan okul idarecileri bu tür toplantıların birbirini tanıma, sorunları görüşme ve çözüm üretme noktalarında yararlı olduğunu belirterek, sıklıkla bir araya gelme isteklerini İlçe başkanı ve şubeye ilettiler. 

     Eğitim-Bir-Sen 3 Nolu Şube yönetimi hafta sonu 8 ilçeden oluşan okul-kurum temsilcileriyle bir araya geldi.

      Eğitim-Bir-Sen 3 Nolu Şube’ye bağlı okullardan yaklaşık 300 temsilci sabah kahvaltısında Ataşehir Zübeyde Hanım öğretmenevinde bir araya geldi.

      Kurum temsilcileri kahvaltı yaparken 3 No’lu Şube yönetiminin seçildikleri günden bugüne kadar yaklaşık 3 ayda yaptıkları çalışmaların sunumu slayt halinde ekranda gösterildi.

      Şube yönetimi ve ilçe başkanlarının da hazır bulunduğu kahvaltılı toplantıda Eğitim-Bir-Sen 3 No’lu Şube’nin çalışma alanında olan Ataşehir, Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Beykoz, Sancaktepe, Çekmeköy, Şile ilçelerinin okul ve kurum temsilcileriyle bir araya gelen Şube Başkanı Erol Ermiş tüm temsilcilerle tek tek ilgilenerek, kurumlarıyla ilgili bilgi alış-verişinde bulundu.

     Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Yurtman’ın onur konuğu olduğu kahvaltıdan sonra Ümraniye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü yazar Selami Yalçın’ın kurum temsilcilerine yapmış olduğu “Temsil ve Sendikal Çalışma” konulu sunum büyük bir dikkat ve beğeniyle takip edildi. Okul temsilcileri sunumdan çok faydalandıklarını, bundan sonra okullarında sendikal çalışma yaparken daha dikkatli olacaklarını ve burada öğrendikleri şeyleri uygulamaya çalışacaklarını ifade ettiler.

     Eğitim-Bir-Sen 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş, okul temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmaya, 3 No’lu şube olarak seçildikleri Aralık ayından bugüne yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgi vererek başladı.

        Şube yönetimi olarak seçimlerde ne vaad ettilerse onları bir bir yerine getirmeye başladıklarını, kısa zamanda bir çoğunu da başardıklarını ifade eden Başkan Ermiş, bu başarıda ekip çalışmasının önemine değindi. Sendika olarak bu sene yetkiyi almak için çalışıldığını, Genel Başkanın şube ve ilçe yönetimlerinden tek isteğinin yetkiyi almak için gece gündüz çalışılması olduğunu söyleyen Başkan Erol Ermiş, bunu da başaracaklarına inancının tam olduğunu ve Genel Bakanımızı mahcup etmeyeceğimizi ifade etti. Diğer sendikaların hormonlu büyüdüklerini söyleyen Başkan Erol Ermiş, demokrasi kültürünün yerleşmesiyle birlikte bu sendikaların içyüzünün ortaya çıktığını, büyümelerinin durduğunu, hatta erimeye başladıklarını söyledi. Eğitim-Bir-Sen’in insanların gönlüne hitap ettiğini, çalışanların sorunlarına eğilen ve çözüm üreten tek sendika olduğunu, bunun için tercih edildiğini ifade eden Başkan Ermiş, “bizim büyümemiz yavaş yavaş, gün ışığında açan bir gonca gibidir, dipten gelen, kökü sağlam, gövdesi kuvvetli ve dalları her tarafı saran bir çınar gibidir. Artık bu aşı tutmuştur ve Eğitim-Bir-Sen Türkiye’ye mal olmuş bir sendikadır. Ne sağımızdakiler gibi devleti kutsayan, ne de solumuzdakiler gibi devleti lanetleyen olmadık, olmayacağız.” dedi. Ermiş, “insanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturunu şiar edindiklerini söyledi.

     Torba yasanın olumlu ve olumsuz yanlarına da değinen Şube Başkanı Erol Ermiş,  çalışanların karşılaştığı sorunlar ve sıkıntılarla ilgili şube ve genel merkez nezdinde yapılan çalışmalarla ilgili katılımcıları bilgilendirerek konuşmasını sürdürdü.

     Eğitim-Bir-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Erol Ermiş’ten sonra söz alan Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Yurtman, okul temsilcilerini şube ve ilçeleri adına yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik etti. Memur - Sen İl Başkanı Ahmet Yurtman,  şube temsilcilerinin adeta üye patlaması yaptıklarını ve bundan dolayı da Genel Başkan Ahmet Gündoğdu tarafından tebrik ve takdir edildiklerini belirterek, bu mutluluğu yaşattıklarından dolayı Şube Başkanı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Mayıs mutabakatına kadar da hız kesmeden çalışmaların devam etmesi gerektiğinin altını çizen Ahmet Yurtman, bu dönemin yetkiyi alma dönemi olacağını söyleyerek,  yetkiyi almış Eğitim-Bir-Sen’in farkını herkese göstereceklerini ifade etti.

     Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Yurtman, okul temsilcilerinin bu programdan çıktıktan sonra, sendikaya bir üye daha kazandırmanın gayretinde olmalarını söyleyerek, başarılar diledi.

     Eğitim Bir-Sen İstanbul 3 Nolu Şube’nin düzenlediği kahvaltılı temsilciler toplantısı soru-cevap faslıyla sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113