• BIST 10336.5
  • Altın 2401.232
  • Dolar 32.2653
  • Euro 34.7587
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

E Devlet'ten soy ağacı sorgulama neden yapılmıyor?

E Devlet'ten soy ağacı sorgulama neden yapılmıyor?
E Devlet'in dün hizmete sunduğu soy ağacı sorgulama sisteminde büyük yoğunluk devam ediyor.

Dün akşam hizmetin erişime açıldığının açıklanması ile birlikte milyonlarca vatandaş alt üst soy ağacı bilgisini öğrenmek için E Devlet giriş sistemine akın ettiler. 1 saatte 33 bin kayıt oluşturulmasının ardından ise sistem giderek yavaşladı. Bazı vatandaşlar soyağacı sorgulamak için saatlerce turkiye.gov.tr adresinde beklediler. Peki soy sorgulama sistemi yeniden erişime ne zaman açılacak? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...
E Devlet giriş sistemi üzerinden dün akşam saatlerinde erişime açılan soy ağacı öğrenme sayfasına milyonlarca kişi adeta akın etti. Saatler içinde binlerce kayıt oluşturulurken bazı vatandaşlar soy ağacı bilgisini öğrenmek için saatlerce E Devlet giriş sistemi üzerinde bekledi. Bugün sorgulama yapmak için turkiye.gov.tr adresini ziyaret edenler hizmetin şu an için durdulduğu duyurusu ile karşılaştı. Alt üst soy ağacı görütülemek isteyenler E Devlet'ten gelecek yeni bir açıklamayı bekliyor.
ALT ÜST SOY AĞACI BİLGİSİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Bu ekrana ulaşabilmek için ilk olarak turkiye.gov.tr adresini ziyaret etmelisiniz. Karşınıza gelen pencerede e-Devlet şifrenizi ve TC kimlik numaranızı yazınız. Sisteme başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra arama alanına ''Nüfus ve Vatandaşlık İşleri'' yazın ve sekmeye girin. Soy ağacı sorgulama işleminizi burada yapabilirsiniz.
SOY AĞACI İÇİN KARŞINIZA BU UYARI GELECEK

''Şu anda kullandığınız hizmette yer alan talep yoğunluğu nedeniyle işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir.'' Karşınıza çıkan bu uyarının ardından açılı pencereyi kapatmayınız ve bekleyiniz. Aksi takdirde işleminiz iptal olacaktır. Ve sisteme en baştan girerek aynı adımları tekrar izlemeniz gerekecektir.
SOY AĞACI SORGULAMA SİSTEMİ NE ZAMAN ERİŞİME AÇILACAK?

E-Devlet'ten yapılan resmi açıklama ile vatandaşlar konu hakkında bilgilendirildi. Yapılan duyuruda 'yapılan teknik bir çalışma nedeniyle hizmet sunulamamaktadır' denildi. E Devlet sistemine giriş yapan kullanıcılar soy ağacı sayfasına hala ulaşım sağlayamıyor. Soy ağacı sistemi açılır açılmaz bu başlık altından öğrenebilirsiniz.
e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir. Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojileri ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir.

SAATTE 33 BİN SOYAĞACI ÜRETİLDİ

Alt soy üst soy raporu kullanıma açıldığı gün e-Devlet üzerinden 1 saat içerisinde yaklaşık 33 bin belge üretildi.

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt ve üst soy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.
SOYAĞACI DAHA ÖNCE...

Soy kütüğünü öğrenmek isteyenler, daha önce Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvuruyordu. Dilekçeye cevap verilmesi durumunda alt-üst soy bilgisine ulaşılabiliyordu. Genel müdürlük daha önce dijital ortama aktardığı bilgileri, gelen talepler üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na verdi. Bakanlık, alt-üst soy bilgilerini e-Devlet'e aktardı.

Sistem sayesinde 10 kuşak öncesi büyüklerinizin isimlerine, medeni durumlarına, mahallelerine, doğum ve ölüm tarihlerine ulaşabilmek mümkün.

Kaynak: Sabah

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113