• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

Dünyanın Afeti Merkezi

Dünyanın Afeti Merkezi
Dünyanın sayılı afet merkezlerinden birisi Tuzla?da inşa edilecek Dünyanın sayılı afet lojistik merkezlerinden biri olacak olan Doğu Marmara Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nin İnşaası için İstabul Valiliği ve Türk Kızılayı arasında geçtiğimiz günlerde


İstanbul Valisi Muammer Güler, deprem sonrasında hayatın devamı için yaşam ortamı sağlanmasının önemli olduğunu ve lojistik merkezin bu ihtiyacı karşılayacağını söyledi.
Doğu Marmara Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi’nin, dünyayla boy ölçüşebilecek çapta bir proje olduğunu kaydeden Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali de, merkezin ulaşım imkanlarına haiz bir noktada inşa edileceğini söyledi. Merkezin konumunun yardımların alınması ve sevki bakımından çok önemli olduğunu belirten Küçükali, "Merkezde, 350 bin kişiye ulaştırılabilecek kapasitede ekipman olacak. 3 dinin temsilcilerine hizmet verebilecek ibadethanelerden sığınaklara kadar herşey bu merkezde mevcut olacak." diye konuştu. Küçükali bir soru üzerine öncelikle ihaleye çıkılacağını ve inşaatın 4-5 ay sonra başlayacağını belirtti. Vali Güler ise merkezin Tuzla Tepeören mevkiinde inşa edileceğini ifade ederek, "64 bin 800 metrekarelik bir alanda Dünya Bankası kredisiyle merkez inşa edilecek." açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından "Doğu Marmara Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi"nin protokolü, Vali Muammer Güler ve Tekin Küçükali tarafından imzalandı.
İstanbul Valiliği ve Türk Kızılayı arasında "Doğu Marmara Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi"nin kurulmasına dair protokol, düzenlenen törenle imzalandı. Protokol törenine, İstanbul Valiliği İl Afet Yönetim Merkezi'nde İstanbul Valisi Muammer Güler ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113