• BIST 10247.75
  • Altın 2395.162
  • Dolar 32.2695
  • Euro 34.6233
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 9 °C

Doları yükseltenlerin mermisi bitiyor!

Doları yükseltenlerin mermisi bitiyor!
Gençler Soruyor’un konukları bu kez Türkiye’de eğitim gören yabancı öğrenciler oldu. Başkanlık sisteminden yükselen dolara kadar birçok soruyu cevaplayan Başkan Şahin:

Gençler Soruyor’un konukları bu kez Türkiye’de eğitim gören yabancı öğrenciler oldu. Başkanlık sisteminden yükselen dolara kadar birçok soruyu cevaplayan Başkan Şahin: “Fırsatları değerlendirin ve farkınızı ortaya koyarak dünyada iz bırakanlardan olun.” dedi.

Darıca Basın İlan Kurumu Tesisleri’nde düzenlenen  “Gençler Soruyor”a Müsenna Uluslararası Öğrenci Derneği, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ve Diyanet Vakfı’na bağlı olarak öğrenim gören öğrenciler katıldı. Kosova’dan Fildişi Sahili’ne farklı ülkelerden gelen 140 yabancı öğrenci Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’e belediyecilikten uluslararası krizlere, başkanlık sisteminden dünyada yükselen dolara kadar birçok konuda sorular yöneltti.  Üç saat süren program sonunda gençlere her zaman olduğu gibi “Kitap okuyun.”  tavsiyesinde bulunan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “Bulduğunuzu okuyun. Ama tavsiye isterseniz Cemil Meriç’in “Bu Ülke” adlı kitabını kesinlikle okuyun derim.” şeklinde konuştu. Oldukça keyifli geçen programda bir soru üzerine öğrencilere “Fırsatları fark edin ve değerlendirin.” diyen Başkan Şahin: “Fırsatları fark edin ki farkınızı ortaya koyarak dünyada iz bırakanlardan olun. Rolünüzün hakkını verin, bunu yaparsanız size başrolü verirler.” dedi. 

Kosovalı öğrenci, yatırımlardan dolayı teşekkür etti

Programa katılan yabancı öğrenciler arasında Balkanlardan gelen Türkler de vardı. Bir Kosovalı öğrenci, Novi Pazar Spor Salonu gibi bölgeye yaptığı yatırımlardan ötürü Pendik Belediyesine teşekkür etti. Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin imkânlar dâhilinde belediye olarak bölgedeki Türklere desteklerinin süreceğini söyledi.   

“Doları yükseltenlerin mermisi bitiyor”   

Programda dünya genelinde yükselen dolarla ilgili bir soruyu cevaplayan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “Tüm dünyada dolar yüksek; ama Türkiye’de kriz peşinde olanlar yüzünden biraz daha yüksek. Bunlar yüzünden doların ateşi yükseliyor; ancak emin olun bu zümrenin mermisi bitiyor. Çünkü Merkez Bankamız çok güçlü. Doları düşürmek için ekstra gayret gösteriyor.”

kenan-tek-3_g2.jpg

normal-ogreni-_g6.jpg

protokol-c_g5.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113