• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

DOKTORLAR SIFIR RİSKLE ÇALIŞIR

Ümit Kahyaoğlu

Çarşamba günü Dr.Başkanla makamının bir üst katındaki sinevizyonlu odada buluştuk. Kendisini hiç bu kadar heyecanlı ve de mutlu görmemiştik. “İçim içime sığmıyor” tabirinin, Sayın Şahin’in mutluluğunun yanında az kaldığını söylersek emin olun abartmış olmayız.

Başkanı böylesine mutlu kılan ve heyecanlandıran Nedir?

Bu soruya bizim cevabımız; Bir yıldan fazla bir zamandır üzerinde titizlikle çalışılan yatırım projelerinin meyvelerini verme vaktinin geldiğidir.

Kenan Şahin, çok ince düşünülmüş, hiç bir ayrıntı atlanmadan ve en mükemmelini ortaya çıkarmak için hazırlanan projeleri bizimle paylaştı.

Yüzünde gülücükler eksik olmadan anlatmaya başladı bir bir.

Gülen Yüz Evleri’nden başladı; Pendik’teki dul bayanlar ve yetim çocukların istihdam edilmesi ve hayata kazandırılmasını içeren benim de çok beğendiğim oldukça güzel bir proje.

Fevziçakmak Mahallesi’nde Belediyeye ait arazide hizmete sunulması planlanan projenin ilk etabının yapımına başlandı bile. Proje kapsamında 100 konut inşa edilecek. Dul bayanlar ve ilköğretim çağındaki çocuklarının barınabileceği 1+1 ve 2+1 konutlar inşa edilecek.

Gülen Yüz Evleri, yalnızca konutlardan ibaret olmayacak. Bir kompleks olarak tasarlanan merkezde; Spor salonu, fitnes, çocuk yuvası, huzurevi, restaurant, toplantı salonu, mesleki kurslar, misafir kabul mekanları ve idari birimler yeralacak.

Dul bayanlar, bu merkezde hem çalışacaklar, hem de meslek öğrenecekler. Yetim çocuklar ise, uzman eğitmenler nezaretinde eğitilip hayata hazırlanacak.

Toplumdaki suçların önemli bir bölümünün anne-babasız çocuklar tarafından işlendiği düşünüldüğünde projenin önemi daha iyi anlaşılabilir.

Gülenyüz evleri, önümüzdeki yılın Temmuz ayında hizmet vermeye başlıyor.

Projeyle ilgili daha o kadar çok detay var ki, bize ayrılan sütunlara sığdırmaya imkanımızın olamayacağına hak verirsiniz.

Projeksiyon cihazının karşısındaki masada elinde kumandayla projeleri anlatan Şahin’in anlattıkça sevinci artıyor, gözlerinin içi gülüyordu.

Dr.Kenan Şahin’in projelerinin toplamı 30’dan fazla. Porojeler kapsamında 9 mahalleye tam teşekküllü spor kompleksi yapılması öngörülüyor. İçerisinde yüzme havuzları, basketbol sahaları, yürüyüş parkurları, kapalı spor salonları, halı sahalar, meslek edindirme kursları, fitnes salonları olan spor kompleksleri.

Mahallelerin çehresini değiştirecek, güzellik katacak ve sakinlerinin sporun her türlüsünü yapmalarına olanak sağlayacak oılan spor kompleksleri.

Önemli bir kısmı 2012 yılında hizmete giriyor.

PENDİK ARENA

Dikkatimizi çeken bir diğer projede, Pendik Arena ismiyle projelendirilen 5 bin kişilik kapalı spor salonu.

Marmara Üniversitesi Hastanesi’nin arkasında kalan alana inşaa edilmesi planlanıyor. 25 milyon liraya malolacak proje için ilk kazma önümüzdeki yıl vuruluyor.

Abdi İpekçi ve Sinan Erdem Kapalı Spor Salonları’nın kalitesinde projelendirilen Pendik Arena, Anadolu Yakası’nın en büyük iki kapalı spor salonundan birisi oluyor.

Projeler o kadar çok ki; Pendik Marinası’na ek bir marina ve Güzelyalı’ya ikinci bir Marina. Pendik Marinası’nın ek kısmı da önümüzdeki yıl start alıyor. Marina biraz daha Pendik merkeze kaydrılıyor.

Yine en az 5 mahalleye semt merkezleri inşa ediliyor. Bunlardan ilki Yeni Mahalle’de başladı ve iki ay içerisinde hizmete giriyor. Semt merkezleri de oldukça fonksiyonel olarak düşünülmüş. Her biri en az 3 bin metrekare kapalı alana sahip. Mahalle sakinlerinin buluşma ve spor yapma mekanları olacak. Mesleki kurslar ve Aile Sağlığı merkezleri de aynı bünyede yeralacak.

Pendik Sahili’ne yapılacak olan yeni düzenleme ise kelimenin tam anlamıyla muhteşem. Taslak projeyi gördüm. Ayrıntısına şimdi girmeyeceğim ama hakira bir proje. Hayat bulduğu takdirde, ilçenin sahili de bir çekim merkezi olacak.

Buraya projelerin çok az bir kısmını sığdırabildim. Yatırımların önemli bir kısmı 2012 yılında başlayıp nihayetlendirilecek.

Bu kadar çok proje için kaynağı nereden bulacaksınız? Sorusunu soramadan cevabı Şahin’den alıyoruz; “Her şeyi düşündük. İki arsa satışından 35 milyon lira gelir elde ettik. Dahası da var. Kaynağımız hazır.”

Yaklaşık iki saat süren söyleşimizin sonlarına doğru, başkan Şahin, en mükemmeli için çalıştıklarından ve mesleğinden konou açarak söz ediyor ve, “ Ben doktorum, biz doktorlar sıfır risk alırız. Her şeyin en mükümmeli olsun isteriz. Hazırladığımız projelerde halkımıza verdiğimiz değeri gösteriyor. Önümüzdeki iki yılda yüzde 90’ını hizmete sunacağız” diyor.

Bize de  hayırlı olsun demek düşüyor ve pratiğe geçmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.

 

 

Bu yazı toplam 1844 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113