• BIST 11335.05
  • Altın 5944.706
  • Dolar 42.7293
  • Euro 50.2063
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 0 °C

Doğu Türkistan'da Türk varlığı ilelebet devam edecek

Doğu Türkistan'da Türk varlığı ilelebet devam edecek
Türk Ocakları Genel Merkezi, Doğu Türkistan'da yaşanan olaylar ve Türklere yapılan baskılar üzerine çok sert bir açıklama metni yayınladı.

Türk Oaklar Pendik Şube Başkanı Ahmet Kara, Doğu Türkistanlı ünlü halk ozanı Abdürrehim Heyit'in şehadetinde büyük üzüntü duyduklarını kaydetti.

Türk Ocakları'ndan yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi;

DOĞU TÜRKİSTANLI TÜRK OZANI ABDÜRREHİM HEYİT’İN ŞEHADETİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

Dede Korkutların, Satuk Buğraların, Kâşgarlı Mahmudların, Yusuf Has Haciplerin torunu, hakkında bilimsel çalışmalar yapılmış dünyaca meşhur ozanımız Abdürrehim Heyit, ataları gibi cenk yolunda şehadet şerbetini içti. T.C. Dışişleri Bakanlığınca da şehadeti teyit edilen büyük ozanımızın tek suçu, Türk ve Müslüman olmak; Türk milletinin duygularını besteleriyle terennüm etmekti. Kutlu Ozan, kutlu kanını kutlu davası için Çin'in Nazi kamplarında akıttı. Her Türk gibi ölüme ve işkenceye meydan okudu. Allah'a, vatana, milletine ve bayrağa hep güvendi. Abdürrehim Heyit'in şehadeti, artık Türk milletinin Çin'deki zulümler karşısındaki tepkisini son raddeye çıkarmış; dayanılmaz dereceye getirmiştir.

Şu an sessiz kalınsa da Türk Ocakları olarak Türk milletinin “Kızıl Elma”sının olgunlaşmaya vardığının ve büyük “Türk Yüzyılı” şafağının attığının bilincindeyiz. Bu sebeple büyük Türk ozanı Abdürrehim Heyit'in Doğu Türkistan'dan Avrupa'ya kadar bütün Türk dünyasının ve Türk milletinin “Millî Şehit”i kabul edilmesini talep ediyoruz.

Tarihi, gerekli istişarelerden sonra kararlaştırılacak olan gıyabi cenaze namazına şubelerimizi, Türkiye'deki STK'leri, siyasi partileri, hassasiyet gösteren bütün vatandaşlarımızı ve bütün Türk dünyasını şimdiden davet ediyoruz. Aynı şekilde ülkemizdeki bütün STK'leri, siyasi partileri Çin'deki soykırıma karşı tepkilerini yükseltmeye çağırıyoruz. Uluslararası toplumun ve Birleşmiş Milletlerin artık Çin'deki söz konusu insan hakları ihlallerinin bitmesi ve çağdaş Nazi toplama kamplarının kapatılmasına yönelik daha ciddi tedbirler alması ve yaptırımlar uygulaması için girişimde bulunmalarının vaktinin çoktan geçtiğini, açıkça ifade ediyoruz.

Hiç kimse unutmamalıdır ki, Doğu Türkistan'da Türk varlığı ilelebet devam edecek ve Abdürrehim Heyitler tükenmeyecek; akan her damla kan, binlerce filiz verecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK OCAĞI GENEL MERKEZİ


    

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Gençler icat çıkartıyor yarışmasının imzaları atıldı09 Aralık 2025 Salı 11:39
  • Pendik'e bir "havalı" cadde daha!08 Aralık 2025 Pazartesi 16:12
  • USSAM’DAN TARİHİ KONFERANS08 Aralık 2025 Pazartesi 16:04
  • İlber Ortaylı: " Arkasında Alman istihbaratı var."08 Aralık 2025 Pazartesi 10:18
  • Pendik'te Engelliler Günü'ne Özel Maç: Ahmet Cin de Sahada!04 Aralık 2025 Perşembe 14:14
  • Yenişehir Ampute Futbol Sahası Yenilendi03 Aralık 2025 Çarşamba 14:10
  • 22 Okula Basketbol ve Voleybol Sahası03 Aralık 2025 Çarşamba 14:03
  • PENDİK'E YENİ KÜTÜPHANE03 Aralık 2025 Çarşamba 12:54
  • Tarihin En Güçlü Rolls-Royce’u Türkiye'de!03 Aralık 2025 Çarşamba 12:00
  • Şanlıurfa’da Elektrik Direkleri Hırsızların Hedefi Oldu03 Aralık 2025 Çarşamba 11:51
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113