• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

DİZİLERİN PENDİKLİ YİĞİT'İ

DİZİLERİN PENDİKLİ YİĞİT'İ
Aralarında ?Arka Sıradakiler?in de bulunduğu çok sayıda dizide oynayan ve en son ?Geniş Aile? dizisinde ?Yiğit? karakterini canlandıran Pendikli Yiğit Demirkaya, TV?de boy göstermeye başladığından beri Facebook?taki mesajlarına cevap vermek zorlandığını





Lise dönemlerinde arkadaşlarının “Boylu poslusun, konuşman düzgün, yeteneğin de var” söylemleri ile içindeki yeteneği dışa vurarak oyuncu olmaya karar veren Pendikli Yiğit Demirkaya, aralarında ‘Arka Sıradakileri’n de bulunduğu çok sayıda dizide rol alarak TV dünyasında boy gösteriyor. Şu an ‘Geniş Aile’ dizisinde ‘Yiğit’ karakterini canlandıran 20 yaşındaki genç oyuncu, Pendik Belediyesinin başlatmış olduğu tiyatro kursunun, içinde oyunculuk aşkı bulunanlar için büyük bir fırsat olduğunu belirtiyor. İşte Yiğit Demirkaya ile keyifli sohbetimizin ayrıntıları…

    

Bize kendinden bahseder misin?

1990 doğumluyum. Pendikliyim, ama şu anda Şişli’de ikamet etmekteyim. Ailem Bulgaristan göçmeni. İlkokul yıllarım Pendik Merkez İlköğretim’de geçti. O dönemlerde spora merak sardım ve Pendikspor'da iki ayrı dönem top peşinde koştum. Sonra lise hayatım başladı. Kartal Endüstri Meslek Lisesi'nin Makina Ressamlığı Bölümü’nde okudum. Şu an ise açıköğretim’de okuyorum.

Oyunculuğa nasıl başladın?

Oyunculuğa başlamamda arkadaşlarımın büyük etkisi oldu. Lise dönemlerimde hep bana “Boyluposlusun, konuşman düzgün, yeteneğin de var” gibilerinden söylemlerde bulundular. Bende şansımı denemek için bir ajansa yazıldım. Oyunculuğa yatkınlığımdan olsa gerek, bir süre sonra beni aradılar ve dizilerde oynamaya başladım. Aralarında arka sıradakiler dizisi ve birkaç reklam filminin de bulunduğu yapımlarda oynadım. Şu anda hala devam eden Geniş Aile Dizisi’nde kendi ismimde yani ‘Yiğit’ karakterini canlandırıyorum.

Çekimlernerede yapılıyor? Yorucu oluyor mu senin için?

Setimiz Sarıyer-Emirgan’da. Şu an Şişli’de oturduğum için gidip gelmek çok sıkıntı olmuyor. Çekimler ilk başlarda yorucu oluyordu ama sonradan alıştım. Ortamında çok güzel olması sebebiyle hiç şikayet etmiyorum. Şu anda haftada bir günümü çekimlere ayırıyorum.

TV de oynamaya başladıktan sonra çevrenle ilişkin nasıl oldu. Arkadaşlarının sana bakışı değiştiği mi?

Dizilerde oynamaya başladıktan sonra çevrem genişledi ki zaten çok geniş arkadaş çevrem yoktu. Birkaç dostum var ve ne onların ne de benim onlara bakış açım değişti. Değişen tek bir şey oldu; o da Facebook’takimesaj sayım. Her gün onlarca arkadaşlık teklifi ve mesaj alıyorum. Hepsine mümkün olduğu kadar cevap vermeye çalışıyorum.


   
Oyuncu olmak isteyen Pendiklilere tavsiyelerin var mı?

Elbette. İki uyarıda bulunmak istiyorum. İlki ajanslara dikkat etsinler. Piyasa çok sayıda ajans var. Burada seçici olmak lazım yoksa oyunculuk hayali ile yanıp tutuşanları kandırabiliyorlar. İkincisi de yetenekleri varsa adım atsınlar. Yani ‘sadece güzel görüntüm var’ diyerek bu işe girmesinler. Çünkü yetenek yoksa birkaç bölüm oynarsınız. Yönetmen de ‘yeteneği yok, bununla uğraşamayız’ deyip anlaşmayı iptal edebilir. Bu nedenle eğitim alıp bu işe girmekte fayda var.

Pendik Belediyesinin genel olarak kültür sanat faaliyetlerini nasıl buluyorsun? Örneğin, yeni bir tiyatro kursu başlıyor. Bu konuda bilgin var mı?

Son zamanlarda Pendik Belediyesi kültür sanat faaliyetlerin zirve yaptı diyebilirim. Özellikle vizyon filmlerini ücretsiz yayınlaması çok güzel bir hizmet. Tiyatro kursuda çok iyi düşünülmüş. Eminim Pendik’te yetenekli binlerce genç vardır. Bu kurs her yere duyurulmalı ve gençler yararlanmalı diye düşünüyorum.

Son olarak bize Pendik’i sormak istiyoruz. Pendik’e sık sık geliyor musun?

Pendikliyim diyorum çünkü burada büyüdüm, benimsedim ve buradan kopamıyorum. Ama ben daha çok eski Pendik’i özlüyorum. Çok iyi hatırlıyorum, sahil doldurulmadan önce plaja gider oyun oynardık. Şimdileri ise sık sık çarşısında dolaşmaya geliyorum. Çünkü Pendik’in çarşısı gerçekten çok güzel.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113