• BIST 9946.05
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

CHP Aday Adayı Yakup Yeter, " Pendik'i almak için yola çıktım."

CHP Aday Adayı Yakup Yeter, " Pendik'i almak için yola çıktım."
CHP Pendik Belediye Başkan Aday Adayı Yakup Yeter, siyasetin her kademesinde 1987 yılından buyana görev yaptığını, Pendik'in sorunlarına hakim olduğunu ve çözümlerini de hazırladığını kaydetti.

Pendik'te "Yeni Bir Dönem" sloganıyla CHP'den Pendik Belediye Başkan Aday Adayı olan Yakup Yeter  Basın Mensupları ile bir araya geldi. 30 yıllık hasreti sonlandırmak için Pendik Belediye Başkanı olduğunu söyleyen Yeter, halkın artık mevcut yönetimden bıktığını yeni bir dönem başlatmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.  
Açıklamalarında Pendik'te son 30 senede klasik belediye işlerinin sanki projeymiş gibi lanse edildiği ve elle tutulur büyük bir proje olmadığını belirtti. Halkın artık bu vaadlere tok olduğunu ve yenilik beklediğini bu konuda da CHP de başarılı aday adayları olduğunu ve aday kim olursa olsun parti olarak başarıya kenetlendiklerini, kendisinin de bu konuda başarılı olacağına inandığını söyledi. basliksiz-2-004.jpgYOKLUĞUN DA YOKSULLUĞUN DA NE OLDUĞUNU İYİ BİLİRİM
CHP'den Pendik Belediye Başkan Aday Adayı olan Yakup Yeter 1964'te Erzurum'da doğduğunu ilk ve orta öğretimden sonra Pendik'e geldiğini geri kalan eğitimini ve yaşamını 45 yıldır Pendik'te  olduğunu söyledi. Pendik'te tüm mahalleleri gezdiğini sorunlara hakim olduğunu söyledi. 1987'den beri SHP ve CHP de siyaset yapan Yeter, 2009 yılında CHP’de Esnaf Komisyonu Başkanlığı görevine başlamış. 2014 Yerel Seçimlerinde Pendik Belediye Meclis Üyesi olmuştur. 2015 yılında CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevine başlamıştır. 2019 yerel seçimlerinde yeniden belediye meclis üyesi seçilmiştir. 
Toplantının sonrasında Yakup Yeter, Ekrem İmamoğlu ile ilgili sorulan soru üzerine, 
"Ekrem İmamoğlu'nun özel bir adayı yoktur, kim 1 oy fazla alacaksa adayı odur. Bunların araştırmasını yapıyordur mutlaka desteği fazla oy alacak aday olacaktır." diye fikir belirtti.

YETER: "PENDİK ÇARŞI VE MERKEZİ CAZİBE ALANI OLACAK"
Yeter: "Pendik'te merkezde ne var, sahilde ne var. Pendik'te neler yapacağız proje proje anlatacağım ama merkezi sahili çarşıyı canlandıracağız. Tuzla'da Kartal'da Maltepe'de Kadıköy'de sahil merkez canlı Pendik ise akşamları ölü şehir, ailenin gidip oturacağı yiyeceği içeceği bir yer yok. Biz Pendik'te ki üst mahallelerin merkeze gelip güzel zaman geçireceği bir yere çevireceğiz, Kadıköy'e gitmeden o canlılığı Pendik Çarşı'da yaşayacaklar" dedi.

İlçedeki temel sorunlardan kentsel dönüşüme, trafik ve çevre sorunlarına hakim olduğunu belirten  CHP Pendik Belediye Başkan Aday Adayı Yakup Yeter aday olması halinde projeleri ve çözüm önerileri ile yeniden basının karşısına çıkacağını belirtti ve "Pendik'i hep birlikte yöneteceğiz" dedi.

“ADAY ADAYI DEĞİL, ADAY OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIM”
Yeter konuşmasının devamında ; “ Aday Adayı değil, aday olmak için yola çıktım”; 31 Mart 2024 sabahı halkın iktidarını Kurmak ve Pendik’te belediye başkanı olmak için yola çıktım. Buna yürekten inanıyorum fakat şöylede bir durum var partimiz kimi görevlendirirse de onunla birlikte çalışacağımı buradan söylemek istiyorum. Halk değişim istiyor artık. CHP’de içinde bu değişim başladı. Bu değişim Pendik’te de olacak. Hangi seçmene nasıl gideceğimi, niye bana oy vermeleri gerektiğini anlatıp oylarını alacağım. 30 yıldır iktidardalar. Bu süre içerisinde Pendik için vizyon denebilecek bir proje var mı? Belediyenin standart yaptığı proje işlerden bahsetmiyorum. Bir tane bile vizyon proje üretmemişlerdir” ifadelerini kullandı.

406009047-7713198095375732-1174527017357069012-n.jpg

YAKUP YETER KİMDİR?

Cumhuriyet Halk Partisi Pendik Belediye Başkan Aday Adayı Yakup Yeter’in kendi tanıtımı ve özgeçmişi ile ilgili   mesajı: 
“Merhaba Sevgili Vatandaşlarımız,
Sizlere kendi siyasi hikayemi anlatmak istiyorum. 1964 yılında Erzurum'da dünyaya geldim. Bu güzel şehirde büyüdüm, ilk adımlarımı attım. İlk ve orta öğrenimimi burada tamamladıktan sonra İstanbul'a, eğitimime devam etmeye geldim.
Siyasetle tanışmam 1987 yılına dayanıyor. O yıllarda SHP çatısı altında siyasi arenada yer aldım. Sonrasında ise CHP'ye katılarak birçok önemli görevlerde bulundum. 2002'de tekrar kurulan SHP'de Pendik İlçe Başkanlığı gibi sorumlulukları üstlendim, yerel yönetimde aktif rol aldım.
2009 yılında CHP'ye katılıp Esnaf Komisyonu Başkanlığı görevine atanmam, ardından 2014 yerel seçimlerinde Pendik Belediye Meclis Üyeliği ile devam etti. 2015'te CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevi geldi ve siyasi hayatımı İstanbul geneline yaydım.
Sizlerin büyük desteğiyle 2019 yerel seçimlerinde Pendik Belediye Meclis Üyesi olarak seçildim. İstanbul Büyükşehir Belediye ve Pendik Belediye Meclis Üyesi olarak, şehrimizin daha yaşanabilir bir yer olması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Ailemle birlikte, siz değerli hemşerilerimle bir arada olmak, Pendik için çalışmak benim için büyük bir mutluluk. Her zaman sizin yanınızda olmaktan keyif alıyorum.” 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113