• BIST 10173.42
  • Altın 2447.597
  • Dolar 32.2702
  • Euro 34.934
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 1 °C

Çanakkale Ruhu Buhara’da yaşatıldı

Çanakkale Ruhu Buhara’da yaşatıldı
Esenler Mahallesindeki Buhara İlkokulu tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferini kutlamak ve Şehitlerini anmak için bir program düzenlendi.

Buhara İlkokulu salonunda yapılan program saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı.

Çanakkale Ruhu adlı maket, resim, eşya ve o anları anlatan çeşitli görseller sergisinin tamamı Buhara İlkokulu öğrencileri tarafından okul koridorları ve sınıflarında sergilendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Arif Başaran, "Bugün Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale zaferinin 101’inci yıl dönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda etmiş şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ulusal bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milletinin neleri başaracağının kanıtıdır." dedi.

Arif Başaran, "Çanakkale zaferi bir milletin var oluş mücadelesidir. Çanakkale Zaferi Cihanı hayrete düşüren kahramanlık destanıdır. Bir düğüne gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerimizin destanıdır. Bu zafer, anaların biricik evlatlarını bağırlarına basıp, başlarına kınalar yakıp cepheye gönderdiği bir savaştır. Irkları, renkleri, dilleri değişik çeşitli milletlerden oluşan düşman ordularının milletimizi yok etmek amacıyla karadan, denizden ve havadan üzerimize gelen büyük bir düşman saldırısıdır. Türk'ü, Kürd'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Arnavut'u, Arab'ı, Boşnağı ve Gürcüsüyle Bayrağı düşürmemek için yan yana şehit düştüğü vatan savunmasıdır." dedi.

Daha sonra Buhara İlkokulu öğrencileri Çanakkale geçilmez isimli oyunu sahnelediler. Yine okul öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu kahramanlık türküleri davetlilerin büyük beğenisini kazandı.

Okul idaresi tarafından önceden velilere yönelik düzenlenen Çanakkale’ye mektup yarışmasında AHMET ONBAŞI isimli mektubu kaleme alan  ilkokul mezunu Arzu Kurt, birinci oldu. Kurt, Ahmet Onbaşı mektubunu okurken salonda duygu dolu anlar yaşandıı. Göz yaşlarına hakim olamayan davetliler, şiir okunurken ve sonrasında duygu dolu anlar yaşadılar. Okul Müdürü Arif Başaran ve Mahalle Muhtarı İzzet Tozan, Arzu Kurt’a bu anlamlı mektubundan ötürü günün anısına bir plaket takdim ettiler.

dsc_0002-001.jpg

dsc_0036.jpg

dsc_0011.jpg

dsc_0038.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113