• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Cam devi Yorglass bir kez daha ihracat şampiyonları arasına girdi

Cam devi Yorglass bir kez daha   ihracat şampiyonları arasına girdi
Türkiye’de ürettiği inovatif ürünleri 6 kıtada 60’tan fazla ülkeye ulaştıran Yorglass, sektöründe yılın en çok ihracat yapan ikinci firması oldu.

Cam sektörünün global ve güvenilir tedarikçisi Yorglass, bu yıl da ihracat şampiyonları arasına girerek başarısını taçlandırdı. 6 kıtada 60’tan fazla ülkeye ihracat yaparak bir dünya markası olması yolunda hızla ilerleyen Yorglass; Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından belirlenen İhracatın Şampiyonları Ödülleri kapsamında düz cam sektöründe ikinci sırada yer aldı. 

Seramik, çimento, cam sektörlerinin ihracatçı firmalarını bir araya getiren Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 4’üncü İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ve ÇÇSİB Başkanı Erdem Çenesiz'in katılımıyla gerçekleşti. Törende, Türkiye’de 48 yıldır düz cam ticareti ve endüstriyel cam işleme sektöründe faaliyet gösteren Yorglass, ihracatın liderleri sıralamasında düz cam sektöründe ikincilik ödülü aldı. Kulvarının en prestijli ödülü olarak kabul edilen törende konuşan Yorglass CFO’su Uğur Şeker, pazardaki değişimleri doğru okuyan ve hızlı aksiyon alan bir şirket olarak ihracat hedeflerini daha da yukarıya taşıyacaklarını vurguladı.

 

Türkiye’yi cam sektörünün üretim üssüne dönüştürmeyi hedefliyor

48 yıllık bir tecrübe ve doğru stratejilerle zorlu bir dönemde bile ihracattaki başarılarını sürdürdüklerini belirten Uğur Şeker; “Yorglass olarak ham madde üreticilerini dışarda tutup baktığımızda ihracatta başarılı olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz. Şu an 150’den fazla farklı cam türü ve dünyanın her yerinden 70’in üzerinde tedarikçimiz ile geniş bir coğrafyada faaliyetlerimizi sürdürüyor, küresel iş ortaklarıyla çalışıyoruz. 6 kıtada 60’tan fazla ülkeye ihracat yapan bir şirket olarak, 2022 yılında ihracat oranımızı yüzde 48’e çıkardık. Özellikle son dönemde Avrupa’daki pazar payımızı ciddi oranda yükselttik. Her ne kadar ihracat pazarlarında artan lojistik maliyetleri bizim gibi yüksek ihracat oranına sahip şirketler için risk oluşturuyor olsa da doğru stratejilerle toplam ihracat rakamımızı 2022 yılında 77 milyon dolara ulaştırdık. Amacımız 2023 yılında daha fazla üreterek potansiyel pazarlardaki yeni fırsatları değerlendirmek ve Türkiye’yi cam sektörünün üretim üssüne dönüştürmek. Yorglass’ın hızlı ve çevik yapısı sayesinde müşterilerimize inovatif ürünler sunarak bunu başaracağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yorglass Hakkında:

Temelleri 1974’te atılan Yorglass, endüstriyel cam işleme ve düz cam ticareti alanlarındaki tecrübesiyle sektöre öncülük ediyor. Global bir marka olma vizyonu doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren Yorglass, ulusal ve uluslararası pazarlara zengin ürün portföyüyle hizmet veriyor. 1988’de Ege Bölgesi’ndeki ilk ısıcam tesisini kuran Yorglass, 1989’da Bolu’da beyaz eşya camı alanındaki üretim tesisini faaliyete geçirdi. 2015’te Eskişehir, 2017’de Bolu ve 2019’da Manisa fabrikasının devreye girmesi ile müşteri memnuniyetini katlayarak yoluna devam etti. 2019’a kadar Cam Merkezi A.Ş. adı altında Yorsan, Yorim ve Yorglas markalarıyla hizmet veren şirket, 45’inci yılında kurumsal kimliğini yenileyerek markalarını ve faaliyetlerini Yorglass çatısı altında bir araya getirdi. 2020’de Çerkezköy fabrikasını da faaliyete geçiren Yorglass bugün itibarıyla üretim ve ticari çalışmalarını; Yorglass Ticaret, Yorglass Satina, Yorglass Ticari Soğutucu ve Yorglass Beyaz Eşya iş üniteleri altında Türkiye’nin beş farklı şehrinde kurulu altı tesisinde gerçekleştirirken, ürünlerini 60’a yakın ülkeye ihraç ediyor ve Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113