• BIST 10045.74
  • Altın 2386.395
  • Dolar 32.3785
  • Euro 34.5298
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Büyük Panik! Avrupa'dan sonra hedef Türkiye!

Büyük Panik! Avrupa'dan sonra hedef Türkiye!
Küresel iklim değişikliği riskinin artmasıyla birlikte dünyadan ürkütücü haberler gelmeye de devam ediyor.

. Şimdi de Avrupa'dan korkutan bir haber geldi. Kore'de yaygın olan bir sinek türünün Avrupa'da büyük istilaya başlamasının an meselesi olduğu açıklandı. Avrupa'ya girerse doğal olarak bir sonraki adresi de İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova ve Sakarya olacak.

Havaların ısınması ve küresel iklim değişikliğinin şiddetlenmesiyle birlikte sinekler de dünya genelinde daha fazla yaygın olmaya başlıyor. Sinekler hakkındaki en ürkütücü detay ise çok tehlikeli hastalıklar saçmaları ve çok hızlı bir şekilde üremeleri. 

Genelde Kore'de yaygın olan bir Asya Kaplanı Sivrisinek türünün Avrupa'ya özellikle İngiltere'ye her an girebileceği ve büyük istilayı başlatabileceği dile getirildi. 


Bilindiği üzere sinek türleri genel olarak Avrupa üzerinden Türkiye'ye doğru geliyor. Geçtiğimiz haftalarda da çok sayıda sinek Kocaeli ve İstanbul'da kendisini göstermişti. 

Sinekler Avrupa'ya girmelerinin ardından yeni adres olarak İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova ve Sakarya'yı belirleyecek. İşte o zaman konunun içerisine Türkiye de dahil olacak. 

Guernsey'in baş Asyalı eşek arısı avcısı Francis Russell, İngiliz Daily Star'a kendisinin ve ekibinin aynı kıtadan gelen siyah ve beyaz sivrisinekler için nasıl yüksek alarmda olduğunun detaylarını anlattı.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Teşkilatı'nda tıbbi entomoloji ve zoonoz ekolojisi başkanı olan Dr Medlock  "Birleşik Krallık'ta sivrisinekler ve keneler tarafından insanlara bulaşan daha çeşitli hastalıklar görmemiz an meselesi." dedi. 

Bunun nedeni, böceklerin kan öğünlerini daha yüksek sıcaklıklarda çok daha hızlı sindirebilmeleridir. Taşıdığı patojen de daha hızlı gelişebilir. Güneyin istilacı türler için izleme sistemini denetleyen Dr. Medlock, şöyle devam etti: "İklimimiz ısınırsa bu, hem yerli sivrisineklerimizin çoğalabileceği hem de yerli olmayan türlerin çoğalabileceği anlamına gelir."

Dr. Medlock'un açıkladığı gibi, endişe edilecek tek neden evdeki sıcaklık değil: "Küreselleşme ve sivrisinek yumurtalarını veya yetişkinlerini barındıran malların veya trafiğin hareket etmesi sivrisineklerin hareketine yardımcı oluyor." Kaynak;Yeniakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113