• BIST 10886.91
  • Altın 2511.801
  • Dolar 32.1907
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 27 °C

Büyük Ahilik seferberliği!

Büyük Ahilik seferberliği!
Pendik Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ahisiad -Ahi Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin ortaklaşa yürüttükleri “Gençlerimize Güveniyoruz” projesinin 2.cisi Pendik Harmandere Hezarfen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Ahi Sanayici ve İşadamları Derneği olarak yürütülen “Gençlerimize Güveniyoruz” projesi kapsamında Hezarfen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Ahilik ilkeleri ışığında Girişimcilik, Ar-Ge ve İnovasyon konulu seminer düzenlendi.

Programda Gazeteci-Yazar Dünya Kırşehirliler Dernek Başkanı Ahisiad Gnl.Başk.Yrd. Ünal Kaya, “Ahilik Sıfatlarını” anlatarak programın açılışını yaptı.

Stimpeks Makine Yönetim Kurulu Başkanı ve Ahisiad Teşkilatlanmadan sorumlu Gnl.Bşk.Yrd. Nuri Beşinci, proje kapsamında okullarda uygulanacak olan  Orta sandığı, Güvenilir Eller (Kantincisiz kantin), Ahilik kitaplığı hakkında bilgiler verdi.

TÜBİTAK Ulusal Kobi Mentör Havuzunda yer alan Endüstri Yüksek Mühendisi Serkan ÇETİN’in sunumuyla bir girişimcide bulunması gereken özellikler ile girişimciliği etkileyen faktörler ışığında girişimciliğin cazip yanları ve zor yönlerine değinilerek iş kurma süreci hakkında bilgi verildi. Girişimcilik ve İnovasyon konusunda öğrencilerin farkındalık düzeylerinin artırılmasının hedeflendiği seminerde başarılı girişimlere imza atmış global liderlerin öğretilerine değinilerek inovasyonun aslında “başkalarıyla aynı şeye bakmak ama farklı bir şeyi görmek” anlayışında yattığı anlatıldı.

Değişen ve gelişen teknoloji ile birlikte değişime ayak uydurabilme yeteneğinin önem kazandığı bilgi çağında “doğanın değişen koşullarına anında uyum sağlayabilen varlıkların yaşam alanlarının en güçlüleri” olduğu aktarılarak genç girişimci adaylarının girişimcilik ve inovasyon konusunda farkındalıkları artırılması sağlandı.

BÜYÜK AHİLİK SEFERBERLİĞİ 3. ETKİNLİK Pendik Kaynarca Şevket Sabancı Mes.Ve Teknik And.lisesi’nde, BÜYÜK AHİLİK SEFERBERLİĞİ 4. ETKİNLİK Pendik Kurtköy Çok Programlı Lisesi’nde gerçekleşecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113