• BIST 10330.11
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Böyle iftar kentlerde bile yok

Böyle iftar kentlerde bile yok
İstanbul?un saklı cennetlerinden biri olan Pendik köyler bölgesinde kurulan sokak iftarları, hem doğal ortamı, hem de şehrin yanı başında sunduğu köy hayatı ile farklı bir atmosferde gerçekleşti. Kurnaköy iftarı, A Haber?den de canlı yayınlandı.

Pendik Belediyesi ve köylerin ortaklaşa düzenlenlediği sokak iftarlarına, genci yaşlısı, kadını erkeği yüzlerce köy sakini iştirak etti.  Ramazan ayının şerbetçi, macuncu gibi geleneksel görüntülerinin de eşlik  iftarlarlarda, köy halkının da bahçelerinden topladığı taze ürünlerle, evlerinde yaptıkları yiyeceklerle  donattığı masaların yanı sıra, gözlemeciler de yerel lezzetleri sundu. 

Kurnaköy’den canlı yayın

Göçbeyli ve Kurtoğmuş köylerinden sonra Kurna Köyü’nde de düzenlenen sokak iftarı, A Haber’den canlı olarak yayınlandı.  AHaber’de  İbrahim Sadri’nin sunduğu  “İftar Vakti”  Programına canlı bağlantı ile Kurna Köyü Konağı’nın bahçesinde gerçekleşen sokak iftarının görüntüleri milyonlarca insanla paylaşıldı.   

Pendik’in 31 Mahallesi ve 5 köyünün bulunduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Ramazanın bereketini hem sabit çadırlarda, hem de sokak iftarlarında paylaştıklarını belirterek, “Köylerde iftar biraz farklı. Bahçeden toplanan ürünler ve köylülerin kendi üretimi olan gıdalar ile doğal ve köyün özelliğine uygun bir sofra oldu. Bizim çocuklarla ilgili hassasiyetlerimiz var. Bu Ramazanların çocukların hafızalarına yer etmesi lazım. Bu yüzden pamuk şekeri, şerbetçi, macuncu gibi geleneksel görüntülerle nostalji yaşatıyoruz.” Dedi.

Köyler doğallığını koruyor

Bu köylerin çok bilinen yerler olmadığını belirten Başkan Şahin, Ömerli Baraj Havzası içinde yer alan köylerin hem ürünlerinin doğal olduğunu, hem de köylünün sıcak dostluğunun bulunduğunu belirterek,  “Burası Anadolu’dan bir yer gibi. İnsanlar birbirlerine güveniyor, herkesin kapısı açık.  Ömerli havzasından dolayı da imara kapalı yerler. Bu yüzden doğallığını koruyor” dedi.

“Pendik Riviera gibi”

AHaberin program sunucusu İbrahim Sadri ise, Pendik’i, Fransa  ile İtalya  arasında yer alan dünyaca ünlü tatil beldesine benzeterek, “İstanbul’un Rivierası”  diye tanıttı. Canlı yayın öncesi Pendik’i öven  İbrahim Sadri, “Bu gün İstanbul’un çok güzel köşelerinden ,  İstanbul’un  Rivieralarından  birinde konuğuz, Son zamanlarda gittiniz mi bilmiyorum ama gitmediyseniz eğer bir yol düşürün. Harika bir yer, özellikle sahil bölgesi” diyerek Pendik’i görmeye çağırdı. 








  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113