• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Bir Yiğit İnsanı Kaybettik

Abdullah Yadigar
Bir yiğit insanı kaybettik. Hizmet eri, hayat dolu, dik duruşun, dürüstlüğün timsali Erol Battal’ı ebedi yolculuğuna uğurladık.‘’İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn.

’’ ‘’Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz.’’ (Bakara S. 156)

                Dolu-dolu bir ömür yaşadı. Cami avlusunun almadığı, giriş kapısına kadar dolduğu bir cemaatle, sevenlerinin omuzlarında ebedi dergâhına uğurlandı. Hayatları dolu-dolu geçenlerin uğurlanmaları da göz doldurur.

                Peygamberimiz Efendimiz (s.a.s.)'in, "Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz" haberi tecelli ediyor. Demek ki hayatımızı nasıl yaşadığımız mühim. Güzel bir gidiş için güzel bir hayat yaşamak gerekir.

                "Her can ölümü tadacaktır. Sonra bize döndürüleceksiniz. "(Ankebût S. Ayet-5)

 hükmünden hareketle her mümin teselli bulur.

                Eğitim-Bir Sen’e yıllarca hizmet eden, emek veren, teşkilatın her kademesinde özverili çalışmaları ile herkesin takdirini kazanan eski Genel Teşkilatlanma Sekreteri Erol Battal, Hakk’ın rahmetine kavuştu.

                Erol Battal’ın cenazesi, Cuma günü ikindi namazını müteakip Bağcılar Güneşli Evren Mahallesi Yaşar Acar Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Büyükçekmece Yeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.

                Erol Battal’ı son yolculuğunda Eğitim-Bir Senliler ve eğitim camiası yalnız bırakmadı. Cenazesine Eğitim-Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Genel Sekreter Ahmet Özer, Genel Mali Sekreter Esat Tektaş, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Murat Bilgin, Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Teyfik Yağcı, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Ramazan Çakırcı, Memur-Sen Genel Yönetim Kurulu üyeleri, bağlı sendikaların yöneticileri, Şube başkanları, eğitim çalışanları ve yakınları katıldı.

                Cenaze Namazını Diyanet-Sen İstanbul 1 No.lu Şube Başkanı Hafız Osman Aydın Hoca Efendi kıldırdı. Tabutunu cenaze arabasına kadar Eğitim-Bir Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve yakın arkadaşları omuzlarında taşıdı. Bir vefa örneği sergilendi.

                Erol Battalın kısa hal tercemesi şöyle idi. Bayburt’un Oruçbeyli Köyü’nde doğan Erol Battal, ilkokulu köyünde, orta ve lise eğitimini Erzurum’da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitiren Erol Battal, Muğla ve İstanbul’da çeşitli okullarda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yaptı. Kuruluşundan beri Eğitim-Bir Sen’in çeşitli birimlerinde görev yapan ve İstanbul 1 No’lu Şube Başkanıyken II. Olağan Kongrede Genel Teşkilatlanma Sekreteri olarak Genel Yönetim Kurulu’na seçilen Battal,  III. Olağan Kongrede ikinci kez aynı göreve seçildi. 

                Yayınlanmış ‘Sendikal Örgütlenme ve Eğitim-Bir-Sen’, ‘Divan Şiirinden Seçmeler’ ve ‘Sendika İşyeri Temsilcisinin El Kitabı’ isimli üç kitabı bulunmaktadır. Battal, evli ve iki çocuk babasıydı. 

                Merhum Erol Battal kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün dostlarına baş sağlığı diliyorum. Mekânı Cennet olsun.  

Bu yazı toplam 1850 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113