• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

BAŞARI NASIL YÜKSELİR

BAŞARI NASIL YÜKSELİR
Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak yapılan özel eğitim kurumlarının 1. yarı yıl kanat değerlendirme toplantısı, geçtiğimiz hafta Karacan Akademi?nin konferans salonunda yapıldı.



2008-2009 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DEĞERLENDİRİLDİ
Bir çok özel eğitim kurumu yetkilisi ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda, önce ilçe genelinde faaliyet gösteren okul öncesi özel eğitim kurumlarından ilk ve orta dereceli özel okullara ve akşam liselerine kadar, tüm özel okulların 2008-2009 yılı eğitim kalitesi ve başarı oranları açıkalanarak, genel bir değerlendirme yapıldı.
KURUMLAR TANITILDI, ÖNERİLER SUNULDU
İlçe milli eğitim şube müdürlerinden Baki Kesik’in, slaytlar eşliğinde bilgiler aktararak yaptığı sunumun sonrasında, tek tek söz alan özel okul yöneticileri, kurumları ve kurumlarının başarıları hakkında bir takım açıklayıcı bilgiler verdiler. Söz alan kurum yöneticileri konuşmalarında ayrıca, ilçedeki eğitim kalitesinin ve başarı oranlarının daha da yükseltilmesi için yapılması gereken çalışmalar konusundaki önerilerini de sundular.
ÖZEL OKULLAR, DERSHANE DEĞİLDİRLER
Toplantıda söz alan konuşmacılar tarafından ifade edilen ortak kanaat ise, “Özel okullar ve eğitim kurumları, vatandaşlar ve velilerin algıladıkları gibi, öğrencileri SBS veya ÖSS gibi imtihanlara hazırlayan dersaneler değillerdir. Bu tür kanaatler de, son derece yanlıştır. Özel okullar, öğrencilerini, verdikleri eğitimin yanı sıra, sosyal faaliyetler ve kültürel aktivelerle de hayata hazırlamalıdırlar.” yönünde oldu.
KALİTELİ EĞİTİM İÇİN ÖNCEVELİLERİN EĞİTİLMESİ ŞART
Kurum yöneticileri konuşmalarında ayrıca, ilçe genelindeki eğitim kalitesinin ve başarı oranının yükselmesi için öğrencilerin yanı sıra, velilerin eğitiminin de şart olduğunu ifade ettiler.
KALİTEMİZİ ELBİRLİĞİYLE YÜKSELTECEĞİZ
Şube müdürü Baki Kesik ve kurum yöneticileri toplantı sonunda, ilçe genelinde eğitim kalitesinin ve başarı oranının daha da yükseltilmesi için gerekli çalışmaların elbirliğiyle yapılması konusunda fikir birliğine vardılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113