• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Barzani'ye son uyarı! Vazgeçmezsen..

Barzani'ye son uyarı! Vazgeçmezsen..
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın IKBY'deki referandum kararı ile ilgili 'derhal vazgeçilmeli' açıklamasında bulundu

İşte Kalın'ın açıklamalarından satır başları; 

(IKBY'deki referandum kararı) Erbil'in bu yanlış karardan dönmesini bekliyoruz. Kuzey Irak ile iyi  ilişkiler içinde olduk ama bunu baltalayacak adımlardan uzak durmaları gerekiyor. Kerkük'ün referanduma dahil edilmesi de kabul edilemez. Her türlü adıma karşı olduğumuzu ve sessiz kalmayacağımızı da ifade etmek isteriz. Bu karar onları daha çok yalnız bırakacaktır. Bu karara İsrail'den başka hiçbir ülkeden destek gelmedi. Bizim çağrımız, bu referandum kararından derhal vazgeçmeleri ve Irak'ın toprak bütünlüğü içerisinde Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümüne yönelik adımların atılması olacaktır. 

Almanya terör örgütlerine kendi topraklarında faaliyet yapma izni vermemeli beklentimiz budur. 

S-400 AÇIKLAMASI

S-400 tartışmaları temelsiz yorumlara yol açmış bulunmakta. Türkiye ulusal güvenliğinin savunması için hiç kimseye danışmadan gerekli adımları atacaktır. NATO'nun açıklamasından sonra birilerinin çıkıp asılsız iddialarda bulunması sadece suuni gündem oluşturması anlamına gelir. Bu açıklama tartışmalara nokta koymalıdır.

Türkiye'nin Rusya ile geliştirdiği iyi ilişkiler diğer ülkelerle geliştirdiği ilişkilere bir alternatif değildir tamamlayıcısıdır.

NE ZAMAN TERÖRLE MÜCADELEDE ADIM ATILSA...

SİHA'lar sadece teröristleri ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır. Ne zaman terörle mücadelede belli bir adım atılsa bu tür konular gündeme getiriliyor. 

TUĞLUK'UN ANNESİNİN CENAZESİNDE YAŞANAN OLAY

Cumhurbaşkanlığı adına bu hadiseyi en net şekilde kınadığımızı ifade etmek isterim. Bu gayriinsani tutumu kabullenmek mümkün değildir. Bu, bizim inanç değerlerimizle, kültür ve medeniyet değerlerimizle asla bağdaşmayan bir tutumdur, çirkin bir yaklaşımdır. Ölüye saygı bizim inancımızın, medeniyetimizin en temel unsurlarından bir tanesidir. Bir cenaze töreninde bu tür hadiselerin yaşanmasını telin ettiğimizi ifade etmek isterim. 

Milat

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113