• BIST 10264.95
  • Altın 2392.858
  • Dolar 32.3644
  • Euro 34.7852
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

AZERBAYCANLI O MUHABİR PENDİK’TE

AZERBAYCANLI  O MUHABİR  PENDİK’TE
Kurucusu olduğu Genel Merkezi Hollanda’da bulunan Dünya Kırşehirliler Derneğini Pendik’e taşıyan Dernek Başkanı Ünal Kaya, hem memleketini hemde yaşadığı şehir Pendik’i layıkıyla tanıtıp temsil etmeye çalışıyor.

KAYA’yı 1990’lı yıllarda Pendik’te tanımayan yoktu. Ziraat Bankası ve Vakıfbankta çalıştığı dönemlerde bütün esnaflar Türkiye’ye yeni gelen Bilgisayar teknolojisini, on parmak yazarak bakmadan kullandığı için “Bilgisayar Beyin” lakabıyla anardı. Kısa bir dönem Pendikspor Basın Sözcülüğüde yaptı. Askerlik ve 2000’li yılların başında Hollanda’ya gitmesi biraz buraya olan hizmetlerinden ayırdı. 7 sene yaşadığı Hollanda’da birikimleriyle Türkiye’de yaşama kararı alarak aldığı eğitim, çalıştığı tecrübelerle 2008 yılında kesin dönüş yaparak tekrar Pendik’e yerleşti.

Tv programları yapan, gazeteler çıkaran Kaya, Pendik’in marka değerine katkı sunmak için elinden gelen her faaliyetin içinde olmaya çalıştı. En son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’nin Örnek İnsanları” olarak makamına kabul ettiği Kaya, Sayın Cumhurbaşkanımıza Pendik’ten bahsederek Pendik için verilecek her göreve hazır olduğumuzu ifade ettik.

Geçtiğimiz aylarda Azerbaycan Turan Tv de, Neşet Ertaş anısına hazırladığı kitap konu edilerek , Turan Tv bölge koordinatörü ve muhabiri Vahid Fexri tarafından yayınlanan programda ekrana taşındı.

Ünal Kaya'nın ve Neşet Ertaş'ın resimlerinin olduğu üzerinde Ünal Kaya'dan Neşet Ertaş anısına Kitap yazılı açılışla başlayan ve daha sonrasında muhabir Vahid Fexri tarafından Azerice “Gönül adamı Dünya Kırşehirliler Dernek Başkanı Ünal Kaya'nın yapmış olduğu hizmetleri ve faaliyetleri yakından takip ediyoruz, Neşet Ertaş'ı rahmetle yad ediyoruz, Türkiye ve Pendik İstanbul’a selamlar, Ünal Kaya seviliyorsun” sözleriyle şükranlarını sunarak Azerbaycan’daki kardeşlerimizede Pendik ilçemizide tanıtmış oldu.

Ünal Kaya’yı takip eden, yaptığı işleri, yaşadığı şehiri hayranlıkla izleyen o muhabir Pendik’e gelerek hic yüz yüze görmediği Kaya’yı ziyaret etti.Pendik’e hayran kaldığını dile getiren Fexri, “Ünal Kaya benim için bir örnek kişidir.O kişinin yaşadığı şehirde bizlere nefes katmıştır.Şükranlarımı sunuyorum”dedi.

Kaya’da “Haberimiz olmadan bizleri takip eden, haber yapan, hayranımız olan kardeş ülke Azerbaycanlı kardeşimizi yüz yüze görüp tanışıp kucaklaşmak iki kardeş ülke adına kardeşçe adımlar atmak beni fazlasıyla mutlu etmiştir.Vahid kardeşime bu anlamlı ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum.Evet sıra şimdi bizde doduğum yer Kırşehir, doyduğum yer Pendiğimizi temsil edip aziz kardeşlerimize anlatma vakti ve zamanı geldiğini düşünüyorum. Bütün Türk ve İslam alemine sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113