• BIST 11325.23
  • Altın 5942.345
  • Dolar 42.7272
  • Euro 50.1992
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 5 °C

Ayasofya'daki ezan bakın kimi rahatsız etmiş!

Ayasofya'daki ezan bakın kimi rahatsız etmiş!
Ayasofya'da Kadir Gecesi Özel Programı düzenlenmesi ve sabah ezanı okunması Yunanistan'ı rahatsız etti. Kınama mesajı yayınlayan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, bunun, 'kabul edilemez bir provokasyon' olduğunu savundu.

Ayasofya'da dün Kadir Gecesi nedeniyle özel bir etkinlik düzenlenmesine Yunanistan Dışişleri Bakanlığı sert tepki gösterdi. Bakanlık, bunun, 'kabul edilemez bir provokasyon' olduğu açıklamasında bulundu.

TRT Diyanet Kanalı tarafından düzenlenen 'Ayasofya'da Kadir Gecesi' programına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez katıldı. Programın ardından geçen yıl olduğu gibi Ayasofya içinden sabah ezanı okundu. Program TRT Diyanet'ten canlı yayınlanırken, Ayasofya'dan okunan sabah ezanı da Diyanet'in Twitter hesabından paylaşıldı.

"KABUL EDİLEMEZ BİR PROVOKASYON"

Yunanistan'dan ise bugün bir açıklama geldi. Açıklamada, bunun 'kabul edilemez bir provokasyon' olduğu belirtilerek "Ayasofya'da Diyanet İşleri Başkanı'nın da mevcudiyetinde Kuran okunması, ibadet yapılması ve bunun televizyonda yayınlanmasını kınıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, "Ayasofya'nın UNESCO'nın Kültür Mirası listesinde yer alan bir kültür varlığı olduğu, bu mekanı camiye çevirme girişimlerinin uluslararası toplumu rencide ettiği" belirtildi.

"BİR MEYDAN OKUMA SÖZ KONUSU"
Mesajda ayrıca, "Dünyadaki bütün Hristiyanların dini duygularına ve bu kültürel mirası yüceltenlere yönelik açık, kabul edilemez bir meydan okuma söz konusu. Böyle bir dönemde dinlerarası diyaloğun zayıflatılmak yerine teşvik edilmesi gerekir." dendi.

ULUSLARARASI TOPLUMA TÜRKİYE ÇAĞRISI
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye'yi modern, demokratik bir ülke olduğunu gösterir şekilde davranmaya, Ayasofya'nın ekümenik karakterini korumaya ve bu evrensel yapının gelenekselliğine saygı duymaya çağırıyoruz." dedi.

Bakanlık, uluslararası toplumu Türkiye'ye tepki göstermeye çağırdı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Gençler icat çıkartıyor yarışmasının imzaları atıldı09 Aralık 2025 Salı 11:39
  • Pendik'e bir "havalı" cadde daha!08 Aralık 2025 Pazartesi 16:12
  • USSAM’DAN TARİHİ KONFERANS08 Aralık 2025 Pazartesi 16:04
  • İlber Ortaylı: " Arkasında Alman istihbaratı var."08 Aralık 2025 Pazartesi 10:18
  • Pendik'te Engelliler Günü'ne Özel Maç: Ahmet Cin de Sahada!04 Aralık 2025 Perşembe 14:14
  • Yenişehir Ampute Futbol Sahası Yenilendi03 Aralık 2025 Çarşamba 14:10
  • 22 Okula Basketbol ve Voleybol Sahası03 Aralık 2025 Çarşamba 14:03
  • PENDİK'E YENİ KÜTÜPHANE03 Aralık 2025 Çarşamba 12:54
  • Tarihin En Güçlü Rolls-Royce’u Türkiye'de!03 Aralık 2025 Çarşamba 12:00
  • Şanlıurfa’da Elektrik Direkleri Hırsızların Hedefi Oldu03 Aralık 2025 Çarşamba 11:51
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113