• BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Avukatlar Filistin İçin Harekete Geçti

Avukatlar Filistin İçin Harekete Geçti
İstanbul 2 Nolu barosu öncülüğünde başlayacak hareket ile binlerce avukat imzaladıkları dilekçeleri ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ BAŞSAVCILIĞI'na gönderecek.

Pendikli Avukat ve Belediye Meclis Üyesi Nuri Tüzek, İsrail'i savaş suçlusu ilan ettirmek için İstanbul 2 Nolu Barosunun harekete geçtiğini söyledi. Binlerce avukatın da dilekçe ile Uluslararası Ceza Mahkemisi Savcılığı'na başvuracağını kaydeden Nuri Tüzek, " Meslektaşlarımız 1.5 aydır devam eden İsrail mezalimi için harekete geçiyor. Toplu halde suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu zalimliğe sessiz kalmamız düşünülemezdi. Elimizden geleni yapmanın gayreti içerisindeyiz." ifadesinde bulundu.

AVUKATLARIN YAZDIĞI DİLEKÇEDE ŞU İFADELERE YER VERİLDİ:

ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ BAŞSAVCILIĞINA
  Gazze’de Filistinlilere karşı İsrail’in işlemekte olduğu; savaş suçları, saldırı, abluka ve tehcir suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırım suçları ile ilgili olarak İstanbul 2 Nolu Barosu’nun hazırlamış olduğu 15.11.2023 tarihli dilekçeye İstanbul 2 Nolu Barosu ile birlikte imza verdiğimi, Uluslararası Ceza Mahkemesini kuran Roma Statüsü’nün 15. Maddesi uyarınca şikayetçi olduğumu beyan eder yukarıda yazılı suçları işleyen şüphelilerin cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak dava açılmasını talep ederim. 16.11.2023

İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı Av.Yasin Şamlı'da yaptığı açıklamada; "Değerli meslektaşlarım, Biliyorsunuz İsrail'in Gazze'deki soykırımı için UCM'ye suç duyurusunda bulunmak için haftaya Baro olarak Lahey'e gidiyoruz. Binlerce hukukçu imzasıyla gidelim istiyoruz. Lütfen imzalı dilekçelerinizi aşağıda yazılı mail adreslerine iletiniz. Sorun olursa verdiğimiz telefonlara ulaşınız. Yurt içi veya dışında tanıdığınız hukukçuların da imzalamasını sağlayınız. Yalnızca Hollanda'dan 130 hukukçu bize katılacağını beyan etti. Bizim çok daha fazla imza ile katılım sağlamamız gerekir. Süremiz çok kısıtlı. Gazzeli bebeklerin hayat hakkı için binlerce imza ile gidelim. En azından bunu yapalım. Gayretleriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum." diye üyelerine mesaj gönderdi.
Kampanyaya katılmak isteyenler İstanbul 2 nolu barosu yada Av. Nuri Tüzek ile iletişime geçebilecekleri ifade edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113