• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 11 °C

Av. Nuri Tüzek'ten sandık görevlilerine önemli uyarı!

Av. Nuri Tüzek'ten sandık görevlilerine önemli uyarı!
Bu kritik süreçte AK parti Pendik Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda ilçe seçim kurulu üyesi de olan Av. Nuri Tüzek ile bir takım değerlendirmelerde bulunduk.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli seçimine iki gün kaldı

Cumhurbaşkanımızın bu güne kadar halkımızın yoğun teveccüh ve desteğini sandıklarda çok net bir biçimde ortaya koyduğunu; bu sebeple sandıkta vatandaşın iradesinin kusursuz bir şekilde yansıtılması konusunda çok yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Av. Nuri Tüzek, özellikle bu seçim sürecinde bir çok muhalif grubun birleştiğini buna rağmen seçimi kaybetmemek için türlü hileli iş ve işlemlere kalkışma duyumları aldıklarını, bu sebeple sandıkta görevli kişilerin dikkat etmesi gereken hususları şu şekilde özetledi.

"İlk olarak sandıkta görev alan sandık kurul üyeleri vakitlice sınıflardaki yerini almalı, kendini sandık başkanına tanıttıktan sonra tüm iş ve işlemlerde sandık başkanı ve diğer kurul üyelerine yardımcı olmalı ve 135 sayılı genelgede yazılı olan tüm hususlara riayet etmelidir.

Burada kötü niyetli bir kişi; özellikle seçmenin oyunun geçersiz olması için oy zarfının üzerine her hangi bir işaret, imza gibi şeyler yapabileceği gibi içine farklı bir materyal de atabilir. Bunlar maalesef bir leke olmanın dışında ise o zarf veya pusulanın geçersiz olmasına yol açmaktalar.

Bu seçimde her seçmene iki adet oy pusulası ve bir zarf verilecek. Sandık kurul üyeleri ve müşahitler, zarfların üzerinde YSK filigranı, zarfın sol üstünde YSK’ nın basılı amblemi ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü dışında hiç bir şey olmamasına ve yine pusulalarda sandık kurulu mührü dışında herhangi bir imza, işaret olmamasına dikkat etmeliler.

Halkın iradesine el uzatmak isteyenler maalesef sandıkta oturan kurul üyelerimizin ve müşahitlerimizin dalgınlığından faydalanarak bu konularda girişimlerde bulunabilir. Bunun dışında bir çok hususta yine kötü niyetli çabalar söz konusu olabilmekte.

Özetle tüm gönüllü ve görevlilerimiz o gün sandık çuvalları seçim kurullarına teslim edilinceye kadar her aşamayı itina ile takip etmelidirler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113