• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 8 °C

Aslı Sena Sarı Türkiye slogan şampiyonu

Aslı Sena Sarı Türkiye slogan şampiyonu
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'nın birlikte organize ettiği slogan yarışmasında Abdurrahmangazi Ortaokulu öğrencisi Aslı Sena Sarı, Türkiye şampiyonu oldu.

PENDİKLİ ÖĞRENCİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığının işbirliğinde İLESAM Derneğinin organize ettiği “Esere Saygı Korsana Karşıyız” temalı slogan ve logo yarışmasına Türkiye’deki tüm ortaokul ve  lise öğrencileri hazırladıkları logo ve sloganlarla katıldılar. Başvuru süresi 45 gün olan yarışmaya Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden on binlerce öğrenci hazırladıkları slogan ve logolarla katıldı. 3 Kasım  tarihinde MEB ve Kültür Bakanlığının yetkililerinden oluşan jürinin değerlendirme toplantısında finale kalan eserler içinde ortaokullar arası slogan yarışması Türkiye 1.’si Pendik Abdurrahmangazi Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Aslı Sena SARI’nın  “Eser, emek değerli korsan almaya değer mi?” sloganı oldu. Aslı Sena SARI 30 kasımda Ankara’da yapılan ödül töreninde 1.lik ödülünü Kültür Bakanlığı Telif Eserleri Genel Müdürü Ali ATLIHAN elinden aldı. Ödül töreni MEB Büyük Şura Salonunda yapıldı.

assli-626.png

Slogan ve Logo olarak iki ayrı dalda toplam 12 öğrencinin derece yaptığı yarışmada Ortaokul ve Liseler ayrı ayrı yarıştı. Salonda yarışmada dereceye giren öğrenci ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda MEB ve Kültür Bakanlığı bürokratı hazır bulundular. Ödül törenine Aslı sena SARI’nın ailesi, bilgisayar öğretmeni Fatma Cüre AL ve Abdurrahmangazi Ortaokulu okul idaresi katıldılar. Şenlik havası içinde geçen ödül töreninde İLESAM Başkanı Mehmet Nuri PARMAKSIZ “Korsan eserlerin, toplumdaki sanatçı yetişmesinin en büyük engeli olduğunu, gerçek sanatçıların emek hırsızlığı karşısında başka arayışlara ve işlere yönelmek zorunda kaldıklarını belirterek; ödül alan öğrencilerin toplumdaki korsan karşıtı duyarlılığı üst seviyelere taşınması anlamında birer elçi olduklarını vurgularken, korsan eserlerin kul hakkına girdiğini ve bunun manevi olarak da bir sorumluluğu bulunduğunu belirtti. Yarışmanın 1.’si Aslı Sena SARI ise yaptığı teşekkür konuşmasında böyle bir derece beklemediğini çünkü yarışmaya tüm Türkiye’de okuyan yüzbinlerce ortaokul öğrencisinin katıldığını; ancak sonuçları öğrenince çok sevindiğini belirtti. Konuşmasının devamında hemen her zaman yanında olan ailesine, bu yarışmaya kendisini hazırlayan öğretmeni Fatma Cüre AL’a ve okul idaresine teşekkür etti. Program dereceye giren öğrenciler ve ailelerine verilen yemekle sona erdi. Katılan herkese teşekkür edildi.

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113