• BIST 10182.44
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Asıl kar Cuma günü...

Asıl kar Cuma günü...
Yurdun büyük kesiminde kar yağışları etkisini gösterdi. "İstanbul'a kar ne zaman yağacak" Ankara'da kar yağacak mı" sorularının ardından dün başkent Ankara ve İstanbul'da kar yağışları etkili oldu.

İstanbul'un yüksek kesimleri beyaz örtüye büründü. Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarısına göre İstanbul hariç tüm yurtta sıcaklıkların 5 derece düşeceği belirtildi. Yapılan son değerlendirmeler göre asıl karın Cuma günü etkili olacağı ve tüm yurtta yağacağı belirtildi. İşte il il tüm yurtta hava durumu raporları ve detaylar...
Meteoroloji son dakika hava durumu raporları ve uyarıları yapmaya devam ediyor. Dün yurdun büyük kesiminde etkili olan kar yağışları başkent ve İstanbulda da etkili oldu. İki senenin ardından yılın ilk karı dün İstanbul'un yüksek kesimlerini beyaz örtüye bürüdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika kritik ve kar yağışıyla ilgili hava durumu uyarıları gelmeye devam ediyor. Dünkü yağışların ardından bazı illerde okullar tatil edildi. Bugünün raporlarına göre İstanbul hariç yurdun diğer kesimlerinde hava sıcaklıkları 5 derece azalacak. İşte il il son tahminler...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Bartın ve Sinop çevrelerinin; akşam ve gece saatlerinde ise Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Bolu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Karla karışık yağmur ve kar, Karadeniz kıyılarında yağmur, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenen yağışların, akşam saatlerinden sonra Muğla'nın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Hava sıcaklığı, Marmara'da 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların akşam saatlerinden sonra Muğla kıyılarında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın sabah ve öğle saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, doğalgaz ve baca kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak:Sabah

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113