• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Artvin'deki dev baraj 7 yılda maliyetini çıkaracak!

Artvin'deki dev baraj 7 yılda maliyetini çıkaracak!
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Yusufeli Barajı ve HES'in 7 yılda elde edeceği gelirle kendini finanse edeceğine dikkati çekerek, "35 milyar liraya bu barajımızı milli bütçeden gerçekleştirdik" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, dün hizmete açtıkları Artvin Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin, yeni Yusufeli yerleşim bölgesinin ve yeni Yusufeli yollarının ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

"YUSUFELİ, TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK, DÜNYA'NIN 5. BÜYÜK BARAJI"

Gövde yüksekliği bakımından Türkiye'nin en büyük, dünyanın 5. büyük barajı olan Yusufeli'nin üreteceği enerji ve depolayacağı suyla ülkenin gelişmesine çok önemli katkılarda bulunacağına işaret eden Erdoğan, "Yusufelili kardeşlerimize ülkemizi bu hizmeti kazandırmak için evlerini, iş yerlerini, geçmişlerini geride bırakıp yeni yerleşim yerine taşınarak yaptıkları fedakarlık için tekrar şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. İlçe merkezindeki konutları, iş yerleri, kamu hizmet binaları, köy evleriyle yepyeni pırıl pırıl, modern bir Yusufeli inşa ederek kardeşlerimize şükranlarımızı ifade etmeye çalıştık. Togg'u Türkiye Yüzyılı Vizyonumuzun teknoloji alanındaki sembolü olarak alkışlarla karşılamıştık. Yusufeli Barajı'na da Türkiye Yüzyılı Vizyonumuzun altyapı sembolü olarak hoş geldin diyoruz" ifadesini kullandı.

Yusufeli Barajı'nın ülkeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden ve onları kutlayan Erdoğan, "muhteşem" olarak nitelendirdiği projeye ilişkin video görüntülerini izletti.

"BARAJIN MALİYETİ 35 MİLYAR TL"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yusufeli Barajı'nın, ekonomiye yıllık 5 milyar liralık katkı sağlayacağına dikkati çekerek, "Yılda 5 milyar lira inşallah buradan geri dönüşüm var. Bu ne demek? 7 yılda bu gelirle kendini finanse edecek. 35 milyar liraya bu barajımızı milli bütçeden gerçekleştirdik. Bay Kemal görüyorsun işte. Neyi, nereden, nasıl yaptığımızı öğren, sonra 'Kaynak nereden?' deme. Yeri gelir milli bütçeden, yeri gelir uluslararası piyasadan ama biz yaparız. Aramızdaki fark bu" diye konuştu.

Erdoğan, projeye işaret ederek, "Görüldüğü gibi ülkemize gerçekten iftihar verici bir eser kazandırdık. Ne diyor gönül sultanı, "Kamil odur ki, koya dünyada bir eser; eseri olmayanın yerinde yeller eser. Rabb'im hepimizi eseri olmayan gafillerden uzak eylesin" dedi. KAYNAK:HABER7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113