• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

ARSIZLIK PİRİM YAPTIKÇA

Talat Yavuz


Binlerce insanın kanına giren ve yıllar yılı kardeşkanı dökenler, barış ve kardeşlik kavramlarını dillerinden düşürmüyor.

Sapkınlıkta sınır tanımayan kökü dışarıda derneklere kucak açanlar, taciz ve tecavüze karşı en büyük mücadeleyi veren ahlak timsali kesiliyor.

Kadınlara uygulanan yasakların yılmaz bekçileri, bugün kadın hakları savunuculuğunu kimseciklere bırakmıyor.

Bir zamanlar memurun maaşını deprem yardımlarından ödeyenler, bugün halkın umudu rolüne bürünebiliyor.

Bir yaman çelişkidir gidiyor. Bu ülkede, benzer çelişkiler çözülmedikçe, kimse yatağında rahat uyumasın. Siyasette, ekonomide, askeriyede, dış politikada, eğitimde vs. hangi alanı ele alır ve geçmişle kıyaslarsanız hep aynı çelişkinin sergilendiğini göreceksiniz.

Hayatları boyunca bir sorumluluk üstlenmemiş, ortaya bir başarı hikâyesi koyamamış olanlar, ter akıtan ve iş üretenlere saldırıyor da saldırıyor.

Sendikal mücadelede de durum farklı değil. Yetkili olduğu dönemde enflasyonun altında memur zammına imza atanlar, bugün çok daha büyük kazanımları değersizleştirebiliyor.

Bugünlerde İLKSAN’da yaşanan rezaletin sorumlularını takip edin, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Tersi olsaydı neler söylemezlerdi acaba? Ehliyetten, liyakatten, kul hakkından, hesap sormaktan, burnundan fitil fitil getirmekten, iki yıl yetkisiz gasptan…

Ülkenin sağduyulu, vakur, sorumlu ve sabırlı insanları olarak; dilinin ölçüsü kalmamış, adalet terazisi şaşmış, utanma duygusunu kaybetmiş ve en büyük özellikleri arsızlıkları olan bu kişi, kurum ve yapıları deşifre etmedikçe, bunların gerçek yüzlerini ortaya sermedikçe, kirli geçmişleri ile yüzleştirmedikçe milletimiz rahat yüzü görmeyecektir.

Bu mücadele en anlamlı mücadele olacaktır. Sesimizi yükseltelim, tepkimizi büyütelim, hakkımıza, irademize, geleceğimize sahip çıkalım. Normal bir ülkede insan içine çıkamayacakların orta yerde pervasızca dolaşmaları arsızlıklarındandır.

Talat YAVUZ
Memur Sen İstanbul İl Başkanı
yavuztlt@hotmail.com 

Daha Azını Gör
Bu yazı toplam 1012 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113