• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Ankara'da tarihi devir-teslim!

Ankara'da tarihi devir-teslim!
Ankara'da Mansur Yavaş mazbatasını aldı devir teslim töreni de yapıldı. Böylece 25 yıllık Refah-AK Parti dönemi Ankara'da sona erdi.

ANKARA'nın geçen haftadan bu yana merakla beklenen resmi başkanı bugün netleşti. Millet İttifakı'nın ortak adayı Mansur Yavaş oyların yüzde 50.93'ünü alarak Ankara'nın Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Yavaş, saatler önce mazbatasını aldı.

Mazbatasını alır almaz 'Herkesin belediye başkanı olacağım' diyen Mansur Yavaş, devir teslim töreni için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Binası'na gitti.  Büyükşehir Belediyesi binasına giden Yavaş, girişte bekleyen personel ve vatandaşlarla selamlaşarak sohbet etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi sona eren Mustafa Tuna, Yavaş ve beraberindekileri makamında karşıladı.

Mansur Yavaş, eşi Nursen Yavaş, TBMM Başkanvekili Levent Gök, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, CHP İl Başkanı Rıfkı Güvener, İYİ Parti İl Başkanı Yetkin Öztürk, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in katılımıyla yapılan törende, belediye mührünü Tuna'dan teslim aldı. Tuna, Yavaş'ı tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Yavaş, Mustafa Tuna'yı uğurladıktan sonra yaptığı açıklamada, ekip olarak Ankara için gece gündüz demeden çalışacaklarını söyledi. Önce Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini belirten Yavaş, ardından da belediye binasına kadar yürüyüceklerini dile getirdi.

yaas--rf3s.jpg

Belediye çalışanlarına rahat olun mesajı: Çalışmalarına yarın başlayacağını bildiren Yavaş, şunları kaydetti: "Mesai arkadaşlarımın hiçbirisinin tedirgin olmasına gerek yok. Bütün seçim kampanyası boyunca söylediğimiz, 6 milyon insandan nasıl vergi alıyorsak, eşit şekilde hizmetleri kimin kullandığına bakmadan, bundan sonra aynı şekilde kimseyi ötekileştirmeden bütün Ankara'yı kucaklayacağız. 

Herkesin başkanıyım: Oy versin ya da vermesin bugünden itibaren herkesin belediye başkanı oluyoruz. Geçmişte söylenenler geçmişte kalmıştır. Bundan sonra hep önümüze bakacağız. Verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışacağız. 

Allah nasip ederse verdiğimiz sözlerin hepsini tutarak Ankara'yı, Cumhuriyetimizin başkenti, Mustafa Kemal Atatürk'ün başkentine yakışır şekilde, dünya başkentleriyle yarışır bir Ankara yapmak için, bütün hemşerilerimizle, iktidar muhalefet demeden el biriliğiyle, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, üniversiteler ve personelimizle birlikte inşallah ortak akılla yönetmeye başlıyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun."

Devir teslim sonrası Mansur Yavaş, selefi Mustafa Tuna'ya aracına binene kadar eşlik etti. Böylece 25 yıldır Melih Gökçek ile başlayan ve Mustafa Tuna ile biten Refah-AK Parti dönemide sona ermiş oldu.

Kaynak:İnternethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113