• BIST 10273.99
  • Altın 2392.858
  • Dolar 32.3644
  • Euro 34.7852
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

ANGİKAD’DAN MEME KANSERİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

ANGİKAD’DAN MEME KANSERİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ
Türk kadınlarının başta iş yaşamı olmak üzere, eğitimden siyasete her alanda daha fazla yer almasını sağlamak,

, onlara rehberlik ve öncülük etmek amacıyla kurulan Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD), 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında önemli bir etkinliğe imza attı.

ANGİKAD, Polatlı Ticaret Odası ve Koru Hastaneleri iş birliğiyle Polatlı Kent Konseyi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Polatlı ilçesinde ikamet eden kadınlara Koru Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Vahit Onur Gül tarafından Meme Kanserinde Farkındalık Semineri verildi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen organizasyonda kadınlara meme kanserinde erken teşhisin önemi ve erken teşhis yöntemleri anlatıldı.

Polatlı’da Pembe Atkılarla Meme Kanseri İçin Farkındalık Yaratıldı

“Kanserden Korkma Geç Kalmaktan Kork” mottosuyla, pembe kurdele yerine pembe atkılarla meme kanserine dikkat çekilen seminere ANGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Hande Öztürk, ANGİKAD Genel Sekreteri Gözde Diker, ANGİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Rukiye Göçer, Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Salih Tekeli, Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeleri Serpil Öztürk, Canan Türker, Seda Aşıbol, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın eşi Şaduman Yıldızkaya, Koru Hastanesi Genel Cerrahı Doç. Dr. Vahit Onur Gül ile hastane doktorları ve Polatlı ilçesi kadınları katıldı.

Polatlı Ticaret Odası Meclis Üyesi ve ANGİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Rukiye Göçer’in sunumu ile başlayan seminer, Koru Hastanesi Genel Cerrahı Doç. Dr. Vahit Onur Gül’ün meme kanseri konusundaki eğitimi ile devam etti. Bilgilendirmenin ardından Doç. Dr. Gül, katılımcıların meme kanseri konusunda merak ettikleri soruları yanıtladı.

“Düzenli kontrol çok önemli”

Etkinlikte konuşan ANGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Hande Öztürk “Bir kadın derneği olarak konunun önemini vurgulamak için her yıl Ekim ayında meme kanseri farkındalığını arttıracak etkinlikler yapıyoruz. Meme kanseri tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de en çok görülen ve yaşam kaybına neden olan kanser türüdür. Her yıl düzenli olarak kontrollerimizi yaptırmamız ve diğer zamanlarda da kendi kendimizi basit olarak muayene etmeyi öğrenmemiz gerekiyor” dedi.

“Bu yıl pembe kurdele yerine daha çok kullanalım, daha çok akılda kalalım düsturundan yola çıkarak pembe atkılar hazırladık” diyen Öztürk, düzenledikleri eğitim seminerine destek veren herkese teşekkür etti.

Yaklaşık iki saat boyunca devam eden etkinlik, ANGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Hande Öztürk tarafından Koru Hastanesi Genel Cerrahı Doç. Dr. Vahit Onur Gül’e teşekkür belgesi takdim edilmesiyle son buldu.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113