• BIST 9645.02
  • Altın 2408.05
  • Dolar 32.5912
  • Euro 34.7714
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Anadolu’da Yaz Okulu Heyecanı Başlıyor

Anadolu’da Yaz Okulu Heyecanı Başlıyor
Anadolu Federasyonu Ortaöğretim Birimi tarafından organize edilen bu sene 13’üncüsü düzenlenen yaz okulu programları, İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde yoğun katılımlarıyla başlıyor.

Yaz okulu, 6 hafta sonunda yerelde düzenlenecek yarışma ve bitirme programları ile tamamlanacak.

Anadolu Federasyonu Orta Öğretim Birimi tarafından gelenekselleştirilen ve her yıl farklı eğitim içerikleri ve sosyal faaliyetlerin uygulandığı yaz okulu programları, “Eğlenerek Öğreniyoruz” temasıyla 2022 yılında da yoğun bir ilgiyle devam ediyor. 12 yıldır kesintisiz olarak devam eden ve Türkiye genelindeki çok sayıda Anadolu Federasyonu üye kuruluşu bünyesinde sürdürülen yaz etkinlikleri; ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrenciler katılım gösteriyor. Hafta içerisinde gerçekleştirilen eğitim programlarında öğrenciler yaz aylarını dolu dolu geçiriyor. İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde gerçekleşecek yaz okuluna kayıtlar 7 Temmuz itibariyle tamamlandı.

1-268.jpg

6 hafta sonunda yarışmalar düzenlenecek

Çocuklar ve gençlerin yaz aylarını milli ve dini değerlerle buluşturarak daha verimli geçirmeleri ve zihinsel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla organize edilen yaz okulu programları, temmuz ve ağustos ayları içerisinde 6 hafta sürecek. Yaz okulunun sonunda düzenlenecek yarışma ve bitirme programları ile verimli ve eğlenceli süren dönem tamamlanacak.

Alanında yeterlilik sahibi gönüllü eğitimcilerin de içerisinde bulunduğu komisyonlarca müfredatı ve işleyişi belirlenen etkinliklerle Kur’an-ı Kerim, adabı muaşeret ve temel dini bilgiler öğretiminin yanı sıra beceri ve yetenek atölyeleri, spor kursları, sanat ve müzik atölyeleri, felsefe atölyesi, doğa kampları, sosyal ve kültürel faaliyetler yapılacak.

3-085.jpg

Çocukların örnek birey olmasına yardımcı olacak

Öte yandan yetişme çağındaki öğrencilere kendi akranlarıyla çeşitli etkinliklerle kaynaşarak kişisel gelişim sağlamalarına zemin hazırlayan yaz okulu programları, çocukların yaşadıkları toplumda örnek gösterilecek bireyler haline dönüşmelerini hedefleyen bir çaba içerisinde çalışmalar devam etmekte.

Programların tamamlandığı yerlerde de öğrenciler tarafından hazırlanan görsel etkinliklerin sergilenmesinden oluşan geniş katılımlı bitirme programları yapılarak, herkesin bu heyecana ortak olması sağlanıyor. Program ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler Anadolu Federasyonu’nun internet sitesinden bilgi alabilirler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113